Carlsbergfondet fortsætter sin støtte til 24 Spørgsmål til Professoren | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondet fortsætter sin støtte til 24 Spørgsmål til Professoren

Weekendavisen og Carlsbergfondet har indgået en aftale om støtte til videnskabsprogrammet 24 Spørgsmål til Professoren for hele 2020. Takket være aftalen vil programmet kunne høres som gratis tilgængelige podcasts via Weekendavisens og Calsbergfondets hjemmesider. Desuden vil tidligere programmer produceret af Radio 24Syv kunne tilgås frit via Podimo og hos Carlsbergfondet.

Lige siden det populære videnskabsprogram 24 Spørgsmål til Professoren gik i luften på det hedengangne Radio24Syv, har det været produceret med støtte fra Carlsbergfondet. I kølvandet på lukningen af radiostationen i oktober 2019 overtog Berlingske Media programmet, som nu bliver videreført som podcast af Weekendavisen, hvor vært Lone Frank fortsat er tilknyttet.

Når programmets femte afsnit sendes i morgen lørdag, bliver det igen med støtte fra Carlsbergfondet. Weekendavisen og fondet har nemlig indgået en aftale om støtte til podcasten for hele 2020. Aftalen sikrer, at alle danskere frit og gratis kan lytte til samtalerne mellem Lone Frank og professorerne.

”Vi er meget tilfredse med, at vi kan videreføre støtten til videnskabspodcasten 24 Spørgsmål til Professoren og hermed sikre, at alle danskere får mulighed for gratis at lytte til de ugentlige samtaler om videnskabelige emner af snart sagt enhver art. Programmet flugter glimrende med Carlsbergfondets dannelsesidealer og vores ønsker om at udbrede kendskabet til forskning og videnskab bredt i samfundet. Den popularitet, som programmet gennem årene har opnået i alle hjørner af Danmark og blandt folk i alle aldre, kan ikke mindst tilskrives Lone Frank, der har været og fortsat vil være en fremragende vært. Som ingen andre kan hun føre intelligente samtaler om svære emner på en måde, så alle kan være med og blive klogere”, udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher.

Hør 24 Spørgsmål til Professoren hos Carlsbergfondet

Arkiv bliver tilgængeligt medio januar

Ud over de løbende podcasts vil man via både podcast-plaformen Podimo og Carlsbergfondets hjemmeside kunne tilgå arkivet med de udsendelser, der er blevet produceret af Radio24Syv siden 2016. Dette arkiv vil være tilgængeligt medio januar. 

24 Spørgsmål til Professoren udkommer på lørdage kl. 8. Det er alene Weekendavisens redaktion som afgør det redaktionelle indhold i alle podcasts. Weekendavisen ansvarshavende chefredaktør er således ansvarlig for alle podcasts samt de artikler, der måtte publiceres i Weekendavisen i forbindelse med de forskellige podcasts.

Arkiv: Alle '24 Spørgsmål til Professoren' fra Radio24syv (2016-2019)

Lyt til Carlsbergfondets mange øvrige podcasts her
Til oversigt