Til oversigt

Carlsbergfondet inviterer inden for på Kulturnatten i København

På Kulturnatten fredag den 14. oktober slår Carlsbergfondet dørene op til både fondets domicil på H.C. Andersens Boulevard 35 og J.C. og hustru Laura Jacobsens nyrestaurerede villa i Valby, der i dag fungerer som Carlsberg Akademi. Deltagelse kræver Kulturpas samt tilmelding, der åbner den 4. oktober kl. 12.00. Der vil være et begrænset antal billetter til begge arrangementer.

Opdatering: Alle rundvisninger i Carlsberg Akademi er UDSOLGT (kl. 12:41 4. oktober 2022)

På årets kulturnat i København åbner Carlsbergfondet dørene for besøgende i to af fondets ejendomme: det nyrestaurerede Carlsberg Akademi i Valby og domicilet på H.C. Andersens Boulevard 35, som fondet har delt med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab siden 1899.

På H.C. Andersens Boulevard kan du tage med på en rundvisning og blive klogere på husets historie samt på, hvordan Carlsbergfondet og Videnskabernes Selskab hænger sammen – både historisk og i dag.

Spørg Videnskabernes Selskab på H.C. Andersens Boulevard

Arkitekt ved Carlsbergfondet Gert Jørgensen og medlem af Videnskabernes Selskab Marita Akhøj Nielsen vil fortælle om både arkitektur og interiør, der bl.a. omfatter en 4 x 6 meter stor billedmosaik af Erik A. Frandsen samt P.S. Krøyers største værk på bestilling nogensinde.

Der bliver også mulighed for at få stillet sin videnskabelige nysgerrighed, når tv-vært og journalist Anders Lund Madsen leder en spørgedyst mellem publikum og et hold forskere fra Videnskabernes Selskab. Her vil der blandt andet være velsmagende præmier fra Carlsberg til dem, der kan stille et spørgsmål, som forskerne ikke kan svare på.

Læs mere og hent billetter

Besøg J.C. og Laura Jacobsens villa i Valby

Er du ikke i Københavns centrum, men i Valby på Kulturnatten, er der mulighed for at besøge J.C. og hustru Laura Jacobsens private villa, som siden sommeren 2019 har været under en omfattende restaurering forestået af Carlsbergfondet.

Helt ekstraordinært gennemføres der to omvisninger i villaen, der i dag fungerer som Carlsberg Akademi. Omvisningerne giver et indblik i bryggerparrets liv og virke i 1800-tallets København samt villaens arkitektoniske udtryk.

Det var brygger J.C. Jacobsen selv, der i 1854 lod villaen opføre som privatbolig til sin familie – lige midt i det industrielle anlæg Carlsberg. Villaen består udover den italiensk-klassicistiske hovedbygning af Vinterhaven, Pompejisalen, en terrasse og et storslået haveanlæg.

Læs mere og hent billetter (UDSOLGT)

Læs mere om Carlsberg Akademi

Begrænset antal pladser – tilmelding nødvendig

Der vil være et begrænset antal pladser til besøgende i både fondets domicil på H.C. Andersens Boulevard og i J.C. og hustru Laura Jacobsens villa i Valby. Tilmelding er derfor nødvendig. Desuden kræves der Kulturpas for at kunne deltage.

Tilmeldingen åbner den 4. oktober kl. 12.00, og billetterne tildeles efter først-til-mølle-princippet.Til oversigt