Carlsbergfondets Årsskrift 2018 udkommer i dag | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondets Årsskrift 2018 udkommer i dag

Som optakt til årets Folkemøde på Bornholm udgiver Carlsbergfondet Årsskrift 2018. Årsskriftet giver indblik i de mange forsknings-, kunst- og kulturaktiviteter, som Carlsbergfamilien viser et udpluk af på Folkemødet. Du kan hente årsskriftet gratis på vores website eller besøge Carlsbergfamilien i ”Det Debatfri Telt”, hvor det smukt indbundne og rigt illustrerede årsskrift også kan læses.

Carlsbergfondets Årsskrift 2018 bringer sædvanen tro en lang række velskrevne og rigt illustrerede artikler om forskningsaktiviteter støttet af Carlsbergfondet. Desuden giver årsskriftet indblik i de mange aktiviteter inden for forskning, kunst og kultur, som hele Carlsbergfamilien har gennemført til gavn og glæde for det danske samfund i det forgange år.

Hent Carlsbergfondets Årsskrift 2018

Superledere, livets katalyse og farvet skulptur

Årsskriftet dykker først og fremmest ned i en lang række vigtige grundvidenskabelige spørgsmål inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Således byder årsskriftet på ti illustrerede artikler om emner, der giver et aktuelt indblik i den forskning, som Carlsbergfondet støtter - alle skrevet af forskerne selv. Tilmed kan man læse to artikler om den forskning, som modtagerne af Carlsbergfondets Forskningspris 2017, Mette Birkedal Bruun og Karl Anker Jørgensen, står bag. Læs bl.a. artiklerne:

Livets katalyse åbner op for en ny verden (pdf)
Karl Anker Jørgensen

Automatiseringens tidsalder (pdf)
Johanna Seibt

Mellem menneskelig og kunstig intelligens (pdf)
Jacob Friis Sherson

På jagt efter nye superledere (pdf)
Brian Møller Andersen

En broget fortid: antik polykromi på Ny Carlsberg Glyptotek (pdf)
Cecilie Brøns

Den kreative krig (pdf)
Anders Engberg-Pedersen

Carlsbergfamiliens aktiviteter i 2018

Årsskriftet bringer endvidere tolv artikler om Carlsbergfamiliens tre fonde, to museer og forskningscenteret Carlsberg Laboratorium. Læs blandt andet om Ny Carlsbergfondets stigende fokus på at støtte dansk kunst i udlandet. Om Tuborgfondets indsats for at styrke unges demokratiske dannelse og støtte dansk erhvervsliv gennem fokus på unges jobmuligheder, socialt entreprenørskab og verdensmålene. Om Ny Carlsberg Glyptoteks nye strategi, der skal udfolde museets fulde potentiale som en aktiv og relevant samfundsaktør. Og om de mange innovative forskningsprojekter, der sikrer Carlsberg Laboratorium en plads i det internationale førerfelt inden for udvikling af øl.

Mød Carlsbergfamilien på Folkemødet

På årets Folkemøde på Bornholm inviterer Carlsbergfamilien inden for i ”Det Debatfri Telt” – et rum for viden, dannelse og stærke fællesskaber snarere end polemik, provokation og polarisering. Billedkunstner Bjørn Nørgaard har til lejligheden skabt teltet, der danner rammen om et fyldigt program med samtaler, forskningsoplæg, kunstperformances, morgenkoncerter, workshops og ikke mindst tid og rum til fordybelse og eftertanke. Med programmet vil Carlsbergfamilien slå et slag for de klassiske dannelsesidealer og fremme udveksling af viden, refleksion, dialog og indsigt i verden omkring os. Værdier der også udgør en ledetråd i Carlsbergfondets årsskrift.

Læs mere om Carlsbergfamilien på Folkemødet og hent program

Rekvirer Carlsbergfondets Årsskrift 2018

Årsskriftet 2018 er indbundet og indeholder 184 sider. Det kan rekvireres ved henvendelse til Carlsbergfondet på carlsbergfoundation@carlsbergfoundation.dk.Til oversigt