Carlsbergfondets Forskerboliger modtager endnu en arkitekturpris | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondets Forskerboliger modtager endnu en arkitekturpris

Forskerboligerne i Carlsbergbyen modtager Foreningen Hovedstadens Forskønnelses diplom 2017. Prisen blev overrakt i går ved en festlighed i Bygningskulturens Hus.

Diplomet gives til Praksis Arkitekter og Kristine Jensens Tegnestue, der står bag Carlsbergfondets Forskerboliger. Øvrige prismodtagere blev Axel Towers tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Mærsk Tårnet tegnet af C.F. Møller Architects og The Silo tegnet af COBE.

Sekretariatschef i Carlsbergfondet Peter Thostrup og arkitekt Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter modtog Foreningen Hovedstadens Forskønnelses diplom 2017. Foto: Jacob Bloch

I begrundelsen for tildelingen af diplomet til Carlsbergfondets Forskerboliger hedder det bl.a., at Praksis Arkitekter har skabt et bygningsværk, der forskønner København. Huset roses for bogstavelig talt at forholde sig til omgivelserne uden at miste sin egenart. Tværtimod står det og lyser af omtanke – også for det fælles.

Om Foreningen Hovedstadens Forskønnelse

Det var bl.a. brygger Carl Jacobsen, der i 1885 var med til at stifte Foreningen Hovedstadens Forskønnelses Foreningen. Andre medstiftere var bl.a. billedhugger V. Bissen og fabrikant Ludvig Bing.

Udgangspunktet for Foreningen var og er stadig ”at virke til Forskjønnelse af Hovedstaden”. Et virke, hvor Foreningen har været et organ, der påtaler initiativer, der forringer byens værdier og er fortaler for projekter, der vil forskønne byen.

Foreningens formål er at arbejde for at bevare og øge Hovedstadens skønhed samt forbedre dens miljø. Som led i formålets opfyldelse arbejder Foreningen for at bevare historiske og karakteristiske bygninger og miljøer, ligesom Foreningen søger at fremme nye tidstypiske bygningsværker, byrum og parker på højt arkitektonisk og kunstnerisk niveau.

Læs mere om Foreningen Hovedstadens ForskønnelseTil oversigt