Carlsbergfondets Forskerboliger nomineret til nyindstiftet publikumspris | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondets Forskerboliger nomineret til nyindstiftet publikumspris

Bor du i København? Så kan du nu stemme på Carlsbergfondets Forskerboliger som dit yndlingsbyggeri. Sammen med syv andre smukke bygninger er Carlsbergfondets Forskerboliger nemlig nomineret til en ny publikumspris, som Københavns Kommune uddeler for første gang i år som led i Københavns Kommunes bygningspræmiering 2018.

I mere end hundrede år har Københavns Kommune belønnet smukt byggeri, gode bymiljøer og anlæg ved den årlige Bygningspræmiering. Som noget nyt i år uddeler Københavns Kommune nu også en publikumspris. Vinderen af Publikumsprisen skal findes mellem årets nominerede projekter, der tæller følgende byggerier: Carlsbergfondets Forskerboliger, Axel Towers, Konstabelskolen, Mærsk Tårnet, Dehns Palæ, Åbenrå 16, The Silo og Frihavns Tårnet.

Trappeopgang i forskerboligerne | Foto: Carlsbergfondet / Jens Lindhe

Om Carlsbergfondets Forskerboliger

Om Carlsbergfondets Forskerboliger hedder det blandt andet, at de sætter en høj standard for hele Carlsberg-området. Forskerboligerne er opført i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen ved siden af den fredede bygning ’De Hængende Haver’ og den tidligere mineralvandsfabrik ’Tap E’.

De 22 boliger huser udenlandske gæsteforskere og grænser op til haven, der hører til brygger J.C. Jacobsens tidligere privatbolig. Boligerne er samtidig nabo til den nye Carlsberg Station og Campus Carlsberg, det nye hjemsted for Københavns Professionshøjskole.

Forskerboligerne er inspireret af Carlsbergs klassiske murstensbyggeri og danner en overgang mellem den gamle have og de nye byrum i campusområdet.

Læs mere om og hør Stadsarkitekt Tina Saaby fortælle om Carlsbergfondets Forskerboliger

Læs mere om Carlsbergfondets Forskerboliger

Prisoverrækkelse på Rådhuset i maj

Publikumsprisen er på 10.000 kr. og uddeles sammen med kommunens øvrige præmieringer i forbindelse med Københavns Kommunes bygningspræmiering 2018. Prisoverrækkelsen foregår i Festsalen på Københavns Rådhus den 3. maj 2018, hvor kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld er vært.

Der kan stemmes i perioden 6. april - 27. april.

Læs mere om Publikumsprisen og afgiv din stemme
Til oversigt