Carlsbergfondets Forskerboliger vinder stor dansk arkitekturpris | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondets Forskerboliger vinder stor dansk arkitekturpris

Foto: Carlsbergfondet / Jens Lindhe

Praksis Arkitekter vinder den fornemme danske arkitekturpris Store Arne for Carlsbergfondets Forskerboliger, der er beliggende i Carlsberg Byen.

Om tildelingen af prisen for forskerboligerne udtaler juryen: ”Byggeriet vidner om arkitektonisk omtanke og perfektionisme og præmieres for arkitekturens evne til at værne om stedets historie”.

Astrid Mody, leder af Arkitektforeningen København, uddyber:

”Forskerboligerne sætter en høj standard i Carlsberg Byen og trækker samtidig international viden til hovedstaden. Forskerboligerne afslører en stor respekt for stedet, der samtidig løses moderne. Boligerne tjener som forbillede for, hvordan ethvert byggeri i en ny bydel bør udvikles via det velovervejede materialevalg og byggeriets høje detaljeringsgrad, der kommer til udtryk i unikke og smukke løsninger.”

Foto: Carlsbergfondet / Jens Lindhe

Boligerne er placeret på kanten til J. C. Jacobsens have og med de fredede bygninger, De Hængende Haver og Mineralvandsfabrikken, som naboer. Den gule murstensbygning på ca. 3.200 m2 fordelt på 6 etager indeholder 22 varierende boligtyper samt udstillings- og kontorfaciliteter i stueetagen.

Om Store Arne

Forskerboligerne var nomineret til årets Store Arne sammen med blandt andet det nye Panum-tårn som en af de æstetiske kandidater for deres ”smukke arkitektoniske greb, hvor nyt og gammelt understøtter hinandens fortælling”.

Store Arne uddeles af Arkitektforeningen København efter indstilling fra medlemmerne. Priserne er derfor en anerkendelse fra branchefolk til branchefolk, og netop derfor imødeses Arne-uddelingerne med spænding. I år er det 10. gang, at foreningen uddeler Store Arne, der gives til både udførte værker og til initiativer, som har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Læs mere om Arkitektforeningen København

Om Carlsbergfondets Forskerboliger

Carlsbergfondets 22 forskerboliger blev indviet den 2. september 2016 - på brygger J.C. Jacobsens 205-års fødselsdag og samme år, som Carlsbergfondet fejrede 140 års fødselsdag. Boligerne skal huse udenlandske gæsteforskere, og alle 22 lejligheder er allerede udlejet.

Det er udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der har opført de 22 nye forskerboliger for Carlsbergfondet. Praksis Arkitekter vandt i april 2012 konkurrencen om at tegne de nye forskerboliger, der rummer ca. 3.200 m2 fordelt på 6 etager. Med boligerne får topforskere fra hele verden et hjem, der i kraft af sit materialevalg og sin høje detaljering giver boligerne en sanselighed som kan mærkes.

Læs mere om Carlsbergfondets Forskerboliger

Læs mere om Praksis ArkitekterTil oversigt