Carlsbergfondets portrætpris uddeles på Frederiksborg | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondets portrætpris uddeles på Frederiksborg

Rich man poor man beggar man. Af Jon Bøe Paulsen

Torsdag den 9. maj 2019 bliver vinderen af ’PORTRÆT NU! Carlsbergfondets Portrætpris’ afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Vinderen skal findes blandt kunstnere bag i alt 1641 indsendte værker, hvoraf over 100 er udvalgt til udstillingen ’PORTRÆT NU’, der kan opleves fra den 10. maj.

Kunstnere fra alle nordiske lande samt Østeuropa har indsendt deres bud på, hvordan man skildrer et menneske gennem portrætkunst. De indsendte værker rækker fra malerier og fotografier til skulpturer, installationer og film.

I forbindelse med konkurrencen udstilles 138 af de indsendte værker i udstillingen ’PORTRÆT NU’. Værkerne er alle blevet udvalgt af en international jury og præsenterer de bedste bidrag fra den store portrætkonkurrence. Besøger man ’PORTRÆT NU’ inviteres man til at give sit bud på, hvilket værk der er det bedste, og en særlig publikumspris uddeles ved udstillingens afslutning.

Udstillingen ’PORTRÆT NU’ løber fra den 10. maj til den 5. august 2019.

Om ’PORTRÆT NU! Carlsbergfondets Portrætpris’

’PORTRÆT NU! Carlsbergfondets Portrætpris’ afholdes i år for syvende gang. Formålet med konkurrencen er at udfordre og stimulere udviklingen af portrætgenren og være med til at gøde interessen for portrættet blandt kunstnere og publikum. Forskellige medier og teknikker som malerier, skulpturer, fotos, videoer, installationer osv. konkurrerer på lige fod.

Værkerne på udstillingen er udvalgt af en international jury, der også har fundet frem til vinderne af de i alt syv priser: 1., 2. og 3. pris, tre specialpriser samt en Young Talent pris.

Læs mere på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg
Til oversigt