Carlsbergsfondets Semper Ardens-forsker i spidsen for international robot-konference | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergsfondets Semper Ardens-forsker i spidsen for international robot-konference

Robotteknologi udvikler sig i raketfart, og potentialet er enormt, både hvad angår udbytte for organisationer og individer. Men hvad betyder robotteknologiens udvikling konkret for os som individer og som samfund? Carlsbergfondets Semper Ardens-forsker, professor Johanna Seibt, står i spidsen for den internationale konference ”Robotphilosophy 2018/TRANSOR 2018”, der skal adressere muligheder og konsekvenser.

Konferencen “Envisioning Robots in Society: Power, Politics, and Public Space” finder sted den 14.-17. februar 2018 i Wien, hvor specialister fra hele verden samles for at diskutere sociale robotter ud fra et tværfagligt, humanistisk forskningsperspektiv.

Fokus for konferencen, der er støttet af Carlsbergfondet og organiseret af forskere fra Wien Universitet og Aarhus Universitet, vil være socio-politiske og socio-kulturelle forhold samt etiske udfordringer ved automatisering af sociale robotter og andre systemer for kunstig intelligens.

En ny opgave for forskere i humaniora

Automatisering vil sandsynligvis skabe dybtgående ændringer, der kan påvirke vores etiske og kulturelle værdier både negativt og positivt. At skabe ansvarlig teknologiudvikling inden for social robotteknologi er en ny opgave for forskere inden for humaniora.

"Robotrevolutionen" rejser et væld af komplekse spørgsmål, som kun kan løses i tværfaglige forskningssamarbejder, hvor ekspertise fra forskere i humaniora spiller en afgørende rolle. Vores interaktioner med sociale robotter omdanner vores sociale og moralske oplevelser på nye måder. Konferencen bidrager til at beskrive disse nye måder og undersøger, hvordan sociale robotter kan tilbyde nye muligheder for at opnå menneskeligt velvære, social retfærdighed og etiske værdier", siger Johanna Seibt.

Ny politisk dimension

På konferencen, der er den tredje i den såkaldte Robophilosophy Conference Series, vil arrangørerne desuden diskutere den politiske dimension af vores nye syn på robotter i samfundet:

”Europæisk lovgivning vil blive indført på området inden for den nærmeste fremtid, og spørgsmål om automatisering er noget, som humanistiske forskere verden over bekymrer sig om. Nationaletiske og juridiske råd, såsom det nystiftede Robotics Council i Østrig, skal etableres i hele Europa for at støtte politiske beslutningstagere”, siger Johanna Seibt og Marco Nørskov, arrangørerne af Robophilosophy Conference Series og medarrangører af RP2018.

Læs mere om konferencen

Læs mere om Johanna Seibts Semper Ardens-forskningsprojektTil oversigt