De første navne til årets Bloom Festival er klar | Carlsbergfondet
Til oversigt

De første navne til årets Bloom Festival er klar

'Under the oak' - en af Blooms scener i Søndermarken. Foto: Dennis Morton.

Til maj springer natur- og videnskabsfestivalen Bloom ud på ny. I år kan du blive klogere på plantegeografi, fysikkens mysterium antistof, de allestedsnærværende virusser, forførende blomsterdufte, lære at leve som en ræv og meget mere. I dag bliver de første 23 talere og programpunkter afsløret.

Igen i år præsenterer Bloom flere topforskere, herunder Carlsbergfondets Semper Ardens-forskere Jeffrey Hangst og Vincent Hendricks. Professor i fysik Jeffrey Hangst er hovedansvarlig for ALPHA-antihydrogen-eksperimentet på CERN i Geneve og vil på Bloom holde Mastermind-oplægget Missing Half the Universe. Vincent Hendricks er professor i formel filosofi og vil introducere os til sin filosofiske ekspertise: Logikken.

Se alle de offentliggjorte navne

Nysgerrigheden for videnskab vokser

På blot tre år har Bloom fordoblet sit publikum og markeret sig som Danmarks største festival for natur og videnskab. Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsbergfondet er tilfreds med resultaterne og udviklingen:

Videnskabsjournalist Carl Zimmer og professor Eske Willerslev, Bloom 2019. Foto: Dennis Morton.

”Carlsbergfondet glæder sig over igen i 2020 at støtte Bloom, og vi glæder os over at medvirke til at styrke den naturvidenskabelig interesse og give danskerne mulighed for at møde en række af forskningens mest fremtrædende og spændende navne på Bloom," siger han og fortsætter:

"Festivalens første tre år har vist, at den kan medvirke til at bringe den naturvidenskabelige forskning tilbage ind i hjertet af dannelsen på tværs af faggrænser og på tværs af vores forudindtagede meninger. Det er helt i overensstemmelse med Carlsbergfondets dannelsesidealer og ønske om at engagere befolkningen i videnskabens resultater og betydning for samfundet,” siger Flemming Besenbacher.

Stor interesse hos unge

De yngre generationer strømmer til og det vidner om en voksende appetit på livets største spørgsmål. I 2019 fandt over 10.000 gæster vej til festivalen, og halvdelen var under 35 år.

”Med Bloom håber vi særligt på at kunne vække interessen hos de yngre generationer. Ønsket er at styrke interessen for naturvidenskab, så flere får lyst til at dygtiggøre sig inden for de naturvidenskabelige fag,” siger Flemming Besenbacher.

I år giver Bloom blandt andet scenen til Det Unge Akademi (Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs forum for unge forskere), der spørger, hvorfor vi i så høj grad interesserer os for det sjældne, samt biolog og adjunkt Naia Morueta-Holme, som undersøger Søndermarkens særlige plantegeografi.

Foruden selve festivalen arrangerer Bloom også det gratis naturfagstilbud Bloom School for Frederiksbergs 7.-9. klasser.

Om Bloom

Bloom finder sted i Søndermarken den 16.-17. maj 2020, og festivalen har fri entré for alle. Bloom er en nyskabende festival om videnskab og natur, der gør os klogere på universet, på verden og på os selv med mere end 100 programpunkter.

Bloom er arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet. Desuden støtter Leo Fondet, Fonden Roskilde Festival, Frederiksberg Kommune, 15. Juni Fonden, Frederiksberg Fonden, Otto Mønsteds Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Læs mere om Bloom på bloom.ooo

Følg også Bloom på Facebook og Instagram og #bloomdk på Twitter

Podcasts fra Bloom 2019

Hør podcasts fra sidste års Bloom om bl.a. bobler i verdenshavene og hvorfor man bliver træt.

Bubbles And Beyond - Helen Czerski

Kødæderne mod planteæderne

Det Umålelige

Når Meteoren Rammer

Eller lyt via din foretrukne podcastplatform - søg efter 'Carlsbergfondet'.Til oversigt