Flemming Besenbacher modtager The Circulars Leadership Award 2019 | Carlsbergfondet
Til oversigt

Flemming Besenbacher modtager The Circulars Leadership Award 2019

Davos, Schweitz: Bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S Flemming Besenbacher modtog mandag aften den prestigefyldte Fortune Award for Circular Economy Leadership 2019.

Ifølge The Circulars 2019’s jury modtager Flemming Besenbacher prisen for sit store engagement i at fremme cirkulær økonomi i Danmark og internationalt.

Flemming Besenbacher udtaler i forbindelse med modtagelsen af den prestigefyldte pris:

”Jeg er virkelig beæret over at modtage The Circulars Leadership Award. Jeg mener, at alle kan medvirke til at skabe en mere bæredygtig verden, og det er ganske enkelt, hvad jeg forsøger at gøre ud fra de positioner, jeg har til rådighed. Jeg håber, at jeg kan inspirere virksomheder, regeringer og individer både i Danmark og internationalt til at arbejde for mere cirkulær økonomi. Mit mål er, at flere begynder at forstå det kæmpe potentiale, som cirkulær økonomi rummer i forhold til at skabe en mere bæredygtig verden. Mit motto er altid ”Reduce, reuse, recycle, and rethink.”

I juryens motivering for at tildele Flemming Besenbacher prisen hedder det blandt andet:

“Professor Flemming Besenbacher, Chairman of the Danish government’s Advisory Board for Circular Economy is the Winner of The Award for Circular Economy Leadership for his inspirational leadership in driving circular policy in Denmark and beyond. Through his role as Chairman of Carlsberg Group and the Carlsberg Foundation, he has succeeded in applying circular thinking to Carlsberg’s operations, delivering significant, quantifiable circular results.”

Om The Circulars

The Circulars er et initiativ, der ledes af World Economic Forum og Forum of Young Global Leaders i samarbejde Accenture Strategy. The Circulars-priserne, der har været uddelt siden 2014, er de mest anerkendte inden for cirkulær økonomi i verden. Priserne hylder de individer og organisationer verden over, der bidrager væsentligt til at fremme den cirkulære økonomi i den private sektor, den offentlige sektor og i civilsamfundet.

World Economic Forums årlige møde i Davos er vært for den årlige prisuddeling. Sidste års vinder af den prestigefyldte Circular Economy Leadership Award var Frans van Houten, CEO for Royal Philips, som er Hollands førende sundhedsteknologivirksomhed.

Flemming Besenbacher vandt Circular Economy Leadership-prisen 2019 blandt fem finalister.

Besøg The Circulars og se årets finalister i kategorien Circular Economic Leadership

Flemming Besenbachers lederskab indenfor cirkulær økonomi

Flemming Besenbacher har været formand for den danske regerings Advisory Board for cirkulær økonomi, som i 2017 afleverede en rapport med 27 anbefalinger til regeringen. Disse anbefalinger er nu blevet omdannet til ”Strategi for Cirkulær Økonomi”. Som formand for Advisory Board har Flemming Besenbacher udvist stærkt lederskab og spillet en afgørende rolle i at sætte konkrete mål for cirkulær økonomi for danske virksomheder, kommuner og organisationer. Flemming Besenbacher ser cirkulær økonomi inden for rammer af FN’s 17 Verdensmål, og han forsøger således at bruge verdensmålenes momentum som løftestang for cirkulær økonomi. Han arbejder for at få alle til at forstå sammenhængen mellem verdensmålene og behovet for at anskue disse udfordringer i et langtidsperspektiv. Dette udsyn er for Flemming Besenbacher afgørende for muligheden for at kunne udvikle innovative og bæredygtige cirkulære løsninger.

Som formand for Carlsbergfondet har Flemming Besenbacher været en væsentlig drivkraft bag økonomisk støtte til forskningsprojekter med klare cirkulære økonomiske aspekter. Eksempelvis udviklingen af et grønt nationalt regnskab, der har som mål at skabe en miljø-fokuseret økonomisk model for dansk økonomi. Ydermere har Flemming Besenbacher som formand for Carlsberg A/S støttet op om Carlsbergs bæredygtigheds-strategi, der konkret bidrager til Carlsbergs formål ”Brewing for a better today and tomorrow”.

Læs mere om den danske regerings strategi for cirkulær økonomi

Læs mere om Carlsbergs bæredygtigheds-strategi

Om Carlsbergfondet
Til oversigt