Foredrag: Hvordan vil byernes vækst udfordre kloden og miljøet? | Carlsbergfondet
Til oversigt

Foredrag: Hvordan vil byernes vækst udfordre kloden og miljøet?

Verdens samlede bybefolkning vokser med 1,3 millioner hver eneste uge året rundt. Hør urbaniseringsekspert professor Karen Seto give sit bud på konsekvenserne af den ekstreme befolkningsvækst, når hun gæster samtaleserien ”Det vi ved – Det vi kan” i Københavns Universitets Festsal den 2. maj.

1,3 millioner mennesker. Så meget vokser verdens samlede bybefolkning hver eneste uge året rundt. Hvilke konsekvenser vil denne eksplosive befolkningsvækst få for klimaet, fødevaresystemerne og vores muligheder for at skabe bæredygtighed? Og hvordan håndterer vi bedst udviklingen?

De spørgsmål vil en af verdens største urbaniseringseksperter, professor Karen Seto fra Yale University i USA, forsøge at besvare ved en forelæsning i Københavns Universitets Festsal. Setos forskning viser, at urbaniseringen i ekstrem grad slår igennem i Kina og Indien, hvor den samlede bybefolkning vil være vokset til mere end 2 milliarder i 2050.

Forelæsningen foregår på engelsk. Politikens Adam Hannestad vil efter forelæsningen moderere spørgsmål fra publikum.

Forelæsningen er en del af samtalerækken ’Det vi ved – det vi kan’, som er et samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Tid: Onsdag 2. maj kl. 17.00-18.30 (Døre åbner kl. 16.30)
Sted: Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads, Kbh. K.

Læs mere og hent billet

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Se tidligere foredragsholdere og læs mere om ”Det vi ved - Det vi kan”

#DetViVedTil oversigt