Foredrag: Vil et styrket Kina true verdensfreden? | Carlsbergfondet
Til oversigt

Foredrag: Vil et styrket Kina true verdensfreden?

Det er mere end sandsynligt, at USA og Kina vil blive kastet ud i en voldsdom sikkerhedskamp, som kan udvikle sig til en egentlig militær konflikt. Sådan lyder vurderingen fra den verdenskendte amerikanske professor på University of Chicago John Mearsheimer, som den 12. april gæster samtaleserien "Det vi ved – Det vi kan" med et foredrag om forholdet mellem USA og Kina.

John Mearsheimer er kendt for at have skrevet klassikeren ’The Tragedy of Great Power Politics’. Han forudser, at et stadigt rigere Kina vil bruge markant flere penge på militæret i de kommende år for at dominere i Asien. Den udvikling kan USA ikke sidde overhørig. Og så har vi risikoen for direkte konfrontation.

Forelæsningen er en del af samtalerækken ’Det vi ved – det vi kan’, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Forelæsningen foregår på engelsk. Efter forelæsningen vil Politikens Per Michael Jespersen moderere spørgsmål fra publikum.

Tid: Torsdag 12. april kl. 17.00-18.30 (Døre åbner kl. 16.30)

Sted: Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads, Kbh. K.

Læs mere og hent billet

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Se tidligere foredragsholdere og læs mere om Det vi ved - Det vi kan

#DetViVedTil oversigt