Fuldt program for årets Bloom-festival i Søndermarken er nu klar | Carlsbergfondet
Til oversigt

Fuldt program for årets Bloom-festival i Søndermarken er nu klar

Bloom skyder den danske sommer i gang med minifestivalen ’Bloom Under the Oak’ i dagene 18.–20. juni i Søndermarken i København. I dag offentliggøres det fulde program, der gennem talks, samtaler, litterære optrædener og koncerter vil udforske livet, naturen og universet. Festivalen er støttet af Carlsbergfondet, ligesom du kan møde flere forskere støttet af fondet i løbet af festivalen.

Selvom mange af sommerens festivaler er aflyst, har Bloom valgt at gennemføre som en minifestival med titlen ’Bloom Under the Oak’. Minifestivalen afvikles i de vante omgivelser under åben himmel i Søndermarken med et program, der taler til både hovedet og hjertet. Programmet byder på natur og videnskab, som krydsbefrugtes af litteratur, kunst og musik, når de klogeste forskere og skarpeste formidlere fra både ind- og udland indtager scenen sammen med en række aktuelle bands, forfattere og kunstnere. 

Bloom Under the Oak har fri entré for alle. Festivalpladsen har åbent fredag fra kl. 16.00-22.00, lørdag fra kl. 12.00-22.00 og søndag fra kl. 12.00-18.00.  

Se det fulde festivalprogram

”Jeg er rigtig glad for, at det i år lader sig gøre at gennemføre Bloom som en minifestival i Søndermarken. Bloom er et vigtigt initiativ, som bidrager til at få forskningen ud at virke i samfundet. Her bringes samtidens vigtigste forskere, tænkere og formidlere sammen i forskellige konstellationer, som gør videnskaben nærværende og relevant for unge såvel som ældre. Jeg glæder mig over det flotte program, som det igen i år er lykkedes folkene bag Bloom at sammensætte,” udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.

Et wakeup call til fysikken og minihjerner i petriskåle 

På årets festival kan publikum bl.a. møde topforskere og tænkere af international kaliber. Således vil den tyske fysiker og videnskabsformidler Sabine Hossenfelder give sin egen disciplin et kærligt og kritisk wakeup call, når hun undersøgende spørger, om fysikken er gået i stå?

Den britiske naturbogsforfatter Charles Foster, der står bag bogen Being a Beast, lægger også vejen forbi ’Bloom Under the Oak’ med en dyrepsykologisk udforskning af den danske fauna. Sammen med publikum vil han forsøge at besvare spørgsmålet: Hvad laver en byræv om natten i Søndermarken?

Programmet byder også på danske topforskere som professor Anja C. Andersen, der vil give talken ’Universets endeligt’, samt professor Martin Røssel Larsen, der vil levere en talk om at dyrke minihjerner i en petriskål.

Af forskere støttet af Carlsbergfondet kan du blandt andre møde DNA-forsker Eske Willerslev og biologiprofessor Jens-Christian Svenning i en forskningsduel om, hvorvidt det er mennesket eller klimaet, der fik de store istidsdyr til at forsvinde for 100.000 år siden. Oplev også professor Johan Fynbo i samtale med bl.a. Liv Hornekær om universets endeligt.

Topskud fra ny dansk litteratur og musik

Udover talks og samtaler om videnskab byder Bloom Under the Oak. også på musik og litteratur. Du kan således opleve Synthpop-bandet GENTS, dream-rockbandet Blaue Blume og jazzduoen Svaneborg Kardyb. 

Samtidig sætter programmet spot på en aktuel tendens i ny dansk litteratur, hvor forfattere har kastet sig over at skrive romaner om videnskabshistoriens store kvindelige skikkelser. Forfatter Eva Tind deltager i en talk på baggrund af den anmelderroste roman ‘Kvinden der samlede verden’, der handler om den danske zoolog Marie Hammer, som fandt bevis for kontinentaldriften ved at finde mosmider på alle kontinenter. Herudover gæster Lotte Kaa Andersen scenen med sit fascinerende portræt af den danske seismolog Inge Lehmann. Oplev også forfatter Josefine Klougart, der går i dialog med forskere som research til sine bøger. 

Praktiske informationer

Bloom Under the Oak er tilrettelagt som et siddende arrangement på tæpper under åben himmel med plads til 450 gæster, som fordeles efter først til mølle. Alle gæster vil få tildelt en plads ved ankomst. Arrangementet afvikles i trygge omgivelser i overensstemmelse med myndighedernes gældende retningslinjer og restriktioner. Covid-19-retningslinjer sikres af Roskilde Festival Gruppen. 

Bloom under The Oak finder sted fra den 18.–20. juni i Søndermarken på Frederiksberg. Festivalpladsen har åbent fredag fra kl. 16.00-22.00, lørdag fra kl. 12.00-22.00 og søndag fra kl. 12.00-18.00.  

Om Bloom  

Bloom er en platform for formidling af natur og videnskab. Bloom blev første gang afholdt i 2017 i Søndermarken og tiltrækker normalt 10.000 mennesker. I 2020 blev festivalen pga. Covid-19 omprogrammeret til en række live-events med tilpasset kapacitet, og den nye digitale formidlingsplatform Bloom Explore blev lanceret i august 2020. I 2022 finder Bloom – festival om natur og videnskab igen sted i fuld skala fra den 20.-22. maj.  

Bag Bloom står Golden Days Sekretariat, som har mere end 25 års erfaring med kulturformidling og udviklingen af festivaler og events, hvor svært tilgængelige stofområder åbnes op og gøres relevante for et bredt publikum. Bloom er støttet af og udviklet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet. En række samarbejdspartnere og sponsorer er ligeledes med til at realisere Bloom: LEO Fondet, Novo Nordisk Fonden, Hempel Fonden, 15. Juni Fonden, Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Fonden, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Otto Mønsteds Fond og IDA. 

Gå til Bloom

Følg også Bloom på:
Facebook
Instagram
Twitter via #bloomdkTil oversigt