Fyld ørene med videnskab i juleferien | Carlsbergfondet
Til oversigt

Fyld ørene med videnskab i juleferien

Lyt til samtaler med bl.a. Rane Willerslev, Katherine Richardson, Vincent Hendricks og Rebecca Adler-Nissen. Foto, Richardson: Magnus Aronson.

Lad julefreden sænke sig med spændende podcast om aktuelle emner. Hør blandt andet podcast om klimaforandringer, om dannelse med Rane Willerslev eller om et 31 km stort kæmpekrater på Grønland.
Find Carlsbergfondets podcast

Søg efter 'Carlsbergfondet' i din foretrukne podcastplatform eller på carlsbergfondet.dk/podcast

Carlsbergfondet afholder i løbet af året en lang række arrangementer om det nyeste indenfor videnskab. Blandt andet på Glyptoteket, videnskabsfestivalen Bloom og Folkemødet på Bornholm. De bedste talks kan du (gen)lytte til som podcasts lige her.

Vand og klimaforandringerne

Aldrig før har vi talt så meget om vand. Vand findes i dag både som en knap ressource i form af rent drikkevand og som en trussel i takt med stigende vandstande i havene. Kan videnskaben fortælle os, hvad der er op og ned? Og kan kunsten være med til at diskutere de helt konkrete problemstillinger omkring stigende vandstande i havet? Hør professor Katherine Richardson og Rasmus Nielsen fra kunstgruppen Superflex i samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen.

Videnskab | Lidenskab: En aften om VAND

Dannelse - med antropolog Rane Willerslev

Antropolog og direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, sætter ord på sine tanker om et mere modigt dannelsesbegreb. Dannelse er nemlig blevet moderne igen. Ikke mindst fordi mange advarer om et ’tab’ af dannelse. Men hvad er egentlig problemet? Det handler næppe om, at vi er blevet dårligere til at huske kongerækken. Det handler om, at vi skal turde trække tæppet væk under os selv for at udvide vores verdensbillede, pointerer Willerslev i denne samtale med journalist Mikkel Frey Damgaard.

Rygrad og rummelighed – tanker om dannelse

Når meteoren rammer – kæmpekrater på Grønland

Enorme meteoritnedslag kan ændre historiens gang. Det skete i Grønland for relativt nyligt – i geologisk forstand. Danske forskere har opdaget et kæmpekrater på 31 km. i diameter under isen fra en jernmeteorit på 12 mia. ton. Hør professor Kurt H. Kjær om opdagelsen af det store krater på Grønland, der kan vise sig at spille en afgørende rolle i vores forståelse af sidste istids afslutning.

Bloom 2019: Når Meteoren Rammer

Misinformation og fjendtligt adfærd på de sociale medier

Misinformation på sociale medier er et væsentligt samfundsproblem, der er med til at svække borgernes adgang til troværdig digital information. I denne særudgave af radioprogrammet ”24 Spørgsmål til Professoren”, der er optaget på Folkemødet 2019, diskuterer videnskabsjournalist Lone Frank ’fake news’ og fjendtlig adfærd på nettet med professorerne Rebecca Adler-Nissen, Vincent Hendricks og Michael Bang Petersen – hvad er konsekvenserne? Og hvordan bekæmper vi det?

24 Spørgsmål til Professorerne: Misinformation og trusler på de sociale medier

Find mange flere podcast om bl.a. søvn, vores genetiske arv og robotter på
carlsbergfondet.dk/podcast

Eller søg efter 'Carlsbergfondet' i din foretrukne podcastplatform.Til oversigt