Carlsbergfamiliens to museer er klar til genåbning | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfamiliens to museer er klar til genåbning

Ny Carlsberg Glyptotek og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg genåbner hhv. i morgen og på lørdag efter mere end to måneders nedlukning som følge af corona-situationen i Danmark. Begge museer har flere nyheder på programmet hen over sommeren.

Portræt af Helge Jacobsen

Genåbningen af Glyptoteket finder sted allerede i morgen den 29. maj kl. 10. Her vil besøgende bl.a. kunne opleve særudstillingen Samleren i skyggen. Helge Jakobsens pinakotek, som åbnede kort før nedlukningen i marts. 

Udstillingen giver for første gang indblik i historien om Carl Jacobsens ældste søn, Helge Jacobsen, der har haft en uvurderlig betydning for dansk kunstliv.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i Hillerød slår dørene op lørdag den 30. maj kl. 10. Museet fortsætter sin udstilling Genforeningen 1920, der giver et tilbageblik på begivenhederne omkring Genforeningen. 

Udstillingen præsenterer bl.a. historiske billeder, originale filmklip og en af Christian X’s uniformer. På lørdag markeres museets genåbning ved, at alle gæster kan ombytte deres entrébillet til en forfriskning, der kan nydes i de grønne omgivelser udendørs.

Folkets Tid og Dronningens Ansigter

Har man planer om at besøge Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i juni måned, kan man se frem til hele to nye særudstillinger. Fra den 11. juni et det muligt at gå på opdagelse i udstillingen Folkets Tid ­­­– Jacob Brostrups historiemalerier. Udstillingen fortæller gennem moderne malerier historien om arbejderbevægelsen og Socialdemokratiet fra 1870’erne og frem til i dag. 

Normalt pryder malerierne væggene i Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg, men hen over sommeren får alle mulighed for at opleve de syv værker.

Et af værkerne fra udstillingen Dronningens Ansigter

Gå heller ikke glip af udstillingen Dronningens Ansigter, der er skabt i anledning af H. M. Dronningens 80-års fødselsdag, og som kan opleves på Frederiksborg fra den 17. juni. Udstillingen portrætterer Dronning Margrethe II’s liv, virke og særlige interesser. 

Blandt de mange portrætter præsenteres et helt nyt, der er skabt til museet i anledning af fødselsdagen. Ud over portrætter rummer udstillingen også film, dragter og andre genstande. Kig forbi udstillingen, der iscenesættes i de smukke omgivelser i slottets Riddersal.

Læs mere om genåbningen af Det Nationalhistoriske Museum

Tal R og Dansk Kunst 1780-1930

Sommeren på Ny Carlsberg Glyptotek byder blandt andet på en soloudstilling med den danske kunstner Tal R. Kunstneren har i de senere år arbejdet på en større serie af nye bronzeskulpturer og gipser, som nu første gang præsenteres samlet. Udstillingen Tal R. Dyr og mennesker åbner den 18. juni.

Glyptoteket forventer derudover, at man snarligt kan opleve Dansk Kunst 1780-1930, der er en nyophængning af museets samling af dansk kunst.

Læs mere om Glyptotekets genåbningTil oversigt