H.K.H. Kronprins Frederiks portræt afsløres på Det Nationalhistoriske Museum | Carlsbergfondet
Til oversigt

H.K.H. Kronprins Frederiks portræt afsløres på Det Nationalhistoriske Museum

H.K.H. Kronprins Frederik afslørede torsdag den 24. maj sammen med sine børn det nye portræt. Foto: MEW /Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

I anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag den 26. maj 2018 afslører Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg et nyt portræt af Kronprinsen. Samtidig åbnes to nye udstillinger, der portrætterer Kronprinsen og byder på nedslag i hans liv.

Nyt portræt af Kronprinsen som kan oplevelse på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Malet af Ralph Heimans.

Portrættet af Kronprinsen afsløres af Kronprinsen selv den 24. maj på Det Nationalhistoriske Museum. Også H.K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronningen vil være til stedet i forbindelse med afsløringen. Portrættet er malet af den australskfødte billedkunstner Ralph Heimans og bliver dagen efter den 25. maj præsenteret for publikum i Prinsessefløjen, hvor det indgår i en retrospektiv udstilling med en lang række af Ralph Heimans’ værker. Udstillingen viser en væsentlig del af kunstnerens produktion, der også omfatter et portræt af H.K.H. Kronprinsessen, medlemmer af det engelske kongehus og store internationale personligheder.

Fredag den 25. maj åbner museet også de store døre til Riddersalen for offentligheden. Her kan man opleve udstillingen ’H.K.H. Kronprins Frederik - Prins til Danmark’, der følger Kronprinsen via nedslag i begivenheder og temaer, der har været centrale hans livsforløb. Riddersalen er i sig selv en prægtig ramme til en udstilling om Danmarks tronfølger, og gæsterne på museet kan forvente at opleve flot iscenesatte genstande, dragter og billeder, der hører til fortællingen om Kronprinsens liv.

Fra barnedåb til bryllup

Udstillingen ’H.K.H. Kronprins Frederik - Prins til Danmark’ giver en lang række tematiske indblik i Kronprinsens liv gennem fem årtier. Temaer som barnedåb, bryllup, uddannelse, familie og personlige interesser bliver fortalt med et historisk perspektiv til tidligere kronprinsers liv og virke.

”Vi vil gerne skabe en fortælling om Kronprinsen, der giver vores gæster en fornemmelse af, hvordan Kongehusets funktion og rolle er præget af både kontinuitet og forandring, og vi glæder os til at vise de mange genstande, som kongehuset gavmildt har stillet til rådighed for udstillingen”, udtaler Mette Skougaard, direktør på Det Nationalhistoriske Museum.

Læs mere om aktiviteterne på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdagTil oversigt