Hold paaskeferie med Carlsbergfamilien | Carlsbergfondet
Til oversigt

Hold påskeferie med Carlsbergfamilien

Carlsbergfamiliens museer og besøgscenter slår endnu en gang dørene op for en påskeferie i familiens tegn, når der i dagene 24. marts til 2. april blændes op for påskeaktiviteter for store og små.
Gækkebrevsværksted, duge med bibelske fortællinger og forsvundne skatte fra Romerriget. Der er nok at komme efter, når Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Glyptoteket og Visit Carlsberg inviterer inden for i påskeferien. Her er garanti for både leg og læring for voksne såvel som for børn. 

Vind påskepræmier og mød historiske slotsværter

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har modtaget påskeharens gækkebrev, og der er efterladt ledetråde fra afsenderen rundt på museet. Familien kan være sammen om at finde ledetrådene, der vil være at opspore på flere forskellige poster på museet. Hvem er hurtigst til at gætte den hemmelige afsender? Der venter en lille påskepræmie i museumsbutikken til dem, der gætter rigtigt. 

På museet vil det også være muligt at møde mægtige slotsværter, der er iklædt historiske dragter. Dragterne er designet af en skrædder specielt til museet, og de er blevet skabt ud fra portrætmalerier, der er udstillet på slottet. Måske får du mulighed for at møde en slotsvært i noget af det mest prægtige tøj designet ud fra Danmarkshistorien? 

Er man mere optaget af historisk bordopdækning, kan man i påsken se enestående gobelinvævede duge fra 1600-tallet. Blomster og bibelske fortællinger er blandt mange af dugenes motiver, der i anledning af påsken udstilles sammen med en historisk tulipanudsmykning. 

Alle dage i påskeferien kan man desuden komme på omvisninger på både dansk og engelsk, hvor man kan høre mere om slottet og museets spændende historie.

Læs mere om påskeaktiviteterne på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Tag på skattejagt med Merkur eller få indblik i Antikkens farver

I Glyptotekets nyåbnede særudstilling ”Beriget & Beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget” kan du gå på jagt efter skatte på statuer, på sølvtøj og i Glyptotekets loft. Undervejs får du viden om dekoration og pynt i Romerriget. Lær også hvordan romerne fremstillede deres festkopper for 2000 år siden, så du er helt klar til at dekorere din egen festkop i sølv. Skattejagten kan gennemføres på egen hånd hver dag og i påskeferien med en af Glyptotekets omvisere.

Det vil desuden være muligt at komme på omvisning i udstillingen ”Antikkens farver”, der giver et grundigt indblik i, hvordan antik skulptur var bemalet. Forskning støttet af bl.a. Carlsbergfondet har nemlig de senere år vist, at antikken hverken var hvid eller marmorhvid. Takket være et nøje samarbejde mellem billedhuggere og malere er skulpturerne kommet til live på en måde, som vil overraske og imponere de fleste.

Læs mere om aktiviteterne i Glyptoteket

Visit Carlsberg inviterer til æggejagt og påskemiddag

På Visit Carlsberg slås dørene op for ansigtsmaling, æggejagt, hestevognsture og gækkebrevværksted for hele familien. Kom for eksempel rundt i den gamle bryggergård og ind i staldene hos bryggerhestene, mens du søger efter påskeæg til at lægge i din æggekurv. Der venter en påskeoverraskelse til de flittige påskejægere.

Traditionen tro sidder Visit Carlsbergs dygtige ansigtsmalere også klar til at give unge som gamle knurhår om næsen, et påskeæg på kinden eller trylle dig om til en sød påskehare. Bryggerhestene giver også gerne en tur rundt i Carlsbergs historiske omgivelser i Carlsbergs hestevogne.

Afslut påskeaktiviteterne med at lægge vejen forbi Visit Carlsbergs restaurant, hvor man kan købe lækre påskeretter til børnene særligt tilberedt af kokken. I restauranten finder man også gækkebrevsværkstedet med farveblyanter og papir – lige til at kreere et gækkebrev.

Læs mere om aktiviteterne hos Visit Carlsberg


Til oversigt