Hvem får Carlsbergfondets Forskningspriser 2018? | Carlsbergfondet
Til oversigt

Hvem får Carlsbergfondets Forskningspriser 2018?

Festsalen, Ny Carlsberg Glyptotek

Søndag den 2. september uddeles Carlsbergfondets Forskningspriser 2018. Priserne går til to fremragende danske forskere inden for naturvidenskab og samfundsvidenskab.

Priserne overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahles og formand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher ved en festmiddag i Ny Carlsberg Glyptotek kl. 18.

Følg med på Twitter, Instagram og Facebook, når vi søndag aften kl. cirka 21 løfter sløret for, hvem der vinder priserne.

#CFforskpris

Om Carlsbergfondets Forskningspris

Hvert år uddeler Carlsbergfondet to store forskningspriser til henholdsvis en naturvidenskabelig og en humanistisk/samfundsvidenskabelig forsker, som har bidraget med afgørende grundvidenskabelige forskningsresultater. Forskningsprisen blev indstiftet i 2011 i anledning af fondets grundlægger J.C. Jacobsens 200-årsdag. Priserne uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og er hver på en million kroner.

Carlsbergfondets Forskningspriser har som formål at hædre og belønne aktive forskere i ind- eller udland, som nyder stor videnskabelig anerkendelse. Hver prismodtager hædres med en million kroner. Heraf er 250.000 kr. en personlig hædersbevisning, men 750.000 kr. skal anvendes til forskningsaktiviteter. Priserne skal opmuntre til yderligere forskning og kan bruges efter behov til udlandsophold, feltarbejde, indkøb af laboratorieudstyr eller løn til videnskabelig assistance.

Se tidligere prismodtagereTil oversigt