Til oversigt

Hvem modtager Carlsbergfondets Forskningspriser 2022?

På onsdag den 31. august overrækkes Carlsbergfondets Forskningspriser 2022 til to fremragende danske forskere, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats inden for naturvidenskab og humaniora/samfundsvidenskab.

Priserne overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen, uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, præsident i Videnskabernes Selskab Marie Louise Nosch og Carlsbergfondets forkvinde Majken Schultz ved en festmiddag på Ny Carlsberg Glyptotek.

Se med på Twitter, Instagram, Facebook og LinkedIn, når vi søndag aften kl. cirka 21 afslører, hvem der er årets prismodtagere.

#CFforskpris

Om Carlsbergfondets Forskningspris

Hvert år uddeler Carlsbergfondet to store forskningspriser til henholdsvis en naturvidenskabelig og en humanistisk eller samfundsvidenskabelig forsker, som har bidraget med afgørende grundvidenskabelige forskningsresultater. Forskningsprisen blev indstiftet i 2011 i anledning af fondets grundlægger J.C. Jacobsens 200-årsdag. Priserne uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og er hver på 1 million kroner, hvoraf 250.000 kr. en personlig hædersbevisning, mens 750.000 kr. skal anvendes til forskningsaktiviteter.

Carlsbergfondets Forskningspriser har som formål at hædre fremragende aktive forskere i ind- eller udland, som nyder stor videnskabelig anerkendelse. Priserne skal opmuntre til yderligere forskning og kan bruges efter behov til udlandsophold, feltarbejde, indkøb af laboratorieudstyr eller løn til videnskabelig assistance.

Se tidligere prismodtagere
Til oversigt