Hvem skal være årets Unge Forskere? | Carlsbergfondet
Til oversigt

Hvem skal være årets Unge Forskere?

Vinderen af Unge Forskere 2018 sammen med undervisningsminister Merete Riisager og HKH Prins Joachim.

For 31. gang skal årets ’Unge Forskere’ i Danmark findes. Det sker, når den nationale finale afvikles som led i videnskabs- og teknologimessen Science EXPO, der i dagene 28. - 30. april fylder Bella Center Copenhagen med videnskab. Der er fri adgang til Science EXPO i udvalgte tidsrum.

I Bella Center Copenhagen vil 112 grundskoleelever og 69 gymnasielever, der er gået hele vejen til finalen, præsentere og forsvare deres videnskabelige projekter overfor en professionel fagjury, som vurderer innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet.

H.K.H. Prins Joachim, der er protektor for 'Unge Forskere', vil efter tirsdagens finale kåre vinderne blandt både grundskoleelever og elever på en ungdomsuddannelse ved en præmieoverrækkelse, hvor undervisningsminister Merete Riisager overrækker vinderprisen.

Vinderen kan se frem til en præmie på 25.000 kr. og vinder derudover deltagelse i internationale forsker-konkurrencer. Ved finalen bliver der endvidere uddelt en lang række præmier, rejselegater og særpriser for i alt mere end 300.000 kr. Finalisterne er mellem 12 og 20 år og fordeler sig på 49 juniorprojekter og 50 seniorprojekter. De bedste 25 procent af finaleprojekterne vil modtage præmier.

Kom og oplev Danmarks største forskertalentkonkurrence

’Unge Forskere’, der er støttet af Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen, er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurence. Konkurrence er for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi. Konkurrencen er delt i to hovedspor: junior (grundskole) og senior (ungdomsuddannelser). På begge spor skal deltagerne indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene. Deltagerne kan stille op individuelt eller i grupper på op til tre.

De deltagende forskertalenter er alle udtaget ved regionale semifinaler, der blev afviklet i marts måned over hele landet. I 2019 blev ikke færre end 1.943 projekter indsendt til konkurrencen. Ved Science EXPO vil finalisterne stå klar til at fortælle de besøgende gæster om deres projekter. Der vil være gratis adgang i disse tidsrum:

  • Søndag den 28. april kl. 14.00-18.00
  • Mandag den 29. april kl. 9.00-13.00
  • Tirsdag den 30. april kl. 9.00-13.00

’Unge Forskere’ er støttet af Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen. Konkurrencen afholdes for 31. gang – for første gang i Bella Center Copenhagen.

Unge Forskere og Science EXPO arrangeres af Astra - Det Nationale Naturfagscenter.

Læs mere om Unge Forskere

Læs mere om Science EXPO og find program
Til oversigt