Til oversigt

Jan Kindberg Jacobsen modtager Dronning Margrethes Romerske Pris 2018

For tiden leder Jan Kindberg Jacobsen den stort anlagte dansk-italienske udgravning på Cæsars Forum i Rom, der er støttet af Carlsbergfondet med 11 mio. kr.

Museumsinspektør på Ny Carlsberg Glyptotek, ph.d. Jan Kindberg Jacobsen, fik overrakt Dronning Margrethes Romerske Pris 2018 i forbindelse med Det Danske Instituts årsmøde i fredags. Prisen, der blev indstiftet af Carlsbergfondet i 2015, uddeles til en forsker tilknyttet Det Danske Institut i Rom.

Dronning Margrethes Romerske Pris har til formål at bevare og videreudvikle de kulturelle bånd mellem Danmark og Italien. Det formår Jan Kindberg Jacobsen, der er uddannet klassisk arkæolog, til fulde. Han er en af de danske arkæologer, der har den største erfaring med arkæologisk feltarbejde i Italien. For tiden leder han den stort anlagte dansk-italienske udgravning på Cæsars Forum i Rom. Og tidligere har han blandt andet stået for udgravninger på Timpone della Motta ved Francavilla Marittima.

Læs mere om udgravningen af Cæsars Forum

Jan Kindberg Jacobsen har gennem mange år bidraget til at tilvejebringe ny viden om de tidligste græsk-indfødte kulturmøder - ikke blot i Syditalien, men også i det vestlige middelhavsområde. Som museumsinspektør på Ny Carlsberg Glyptotek har han også lavet en række fornemme formidlende publikationer og kurateret flere store udstillinger med internationale indlån. Han er højt estimeret i den italienske arkæologiske verden, og hans imponerende netværk er af uvurderlig betydning for Det Danske Instituts muligheder for at indgå samarbejde med italienske arkæologer og kulturelle institutioner.

Om Dronning Margrethes Romerske Pris

Dronning Margrethes Romerske Pris blev indstiftet I 2015. Prisen gives for en fremragende videnskabelig indsats af en aktiv, fortrinsvis dansk forsker, inden for et fagområde, der har relevans for Det Danske Institut i Roms virke. Prisoverrækkelsen finder sted hvert år i forbindelse med instituttets årsfest, hvor prismodtageren holder festtalen. 

Det Danske Institut i Rom fungerer som et attraktivt og inspirerende forsknings- og arbejdssted og en unik ramme om koncerter, udstillinger og konferencer med både dansk, italiensk og international appel. Siden 1967 har instituttet haft til huse i en enestående bygning i Valle Guilia skænket af Carlsbergfondet, som gennem mange år har støttet instituttet med bevillinger til forskningsprojekter, stipendier og legater.

Læs mere om Det Danske Institut i Rom



Til oversigt