Knap én million gæster på Carlsbergfamiliens museer i 2017 | Carlsbergfondet
Til oversigt

Knap én million gæster på Carlsbergfamiliens museer i 2017

Med besøgsrekord hos Visit Carlsberg og de næsthøjeste besøgstal nogensinde på såvel Ny Carlsberg Glyptotek og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har 2017 været et godt år for Carlsberg-museerne, der sammenlagt havde besøg af lige knap én million – eller helt præcis 955.523 – gæster i det forgangne år.

”Krig og Storm”, ”Reformationen 500 år” og ”Streets of the World”. Sådan lød titlerne på et par af de velbesøgte udstillinger, som i 2017 bidrog til at tiltrække gæster fra ind- og udland til henholdsvis Ny Carlsberg Glyptotek, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Visit Carlsberg. Mens Glyptoteket havde besøg af 410.160 gæster, nåede antal besøgende op på 280.363 på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og mere end 265.000 på Carlsbergs besøgscenter Visit Carlsberg.

I alt er antallet af gæster til Carlsbergfamiliens museer steget med 62.121 fra 2016 til 2017.

Portrætter og Reformationsfejring

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg havde i forhold til 2016 en besøgsfremgang på 10 procent. Gæsterne her kunne i 2017 opleve et rigt og varieret program med særudstillinger indenfor såvel Danmarkshistorien som portrætkunst, der er museets specialitet. Blandt årets højdepunkter var den store udstilling i anledningen af 500-året for den lutherske reformation. Men også udstillingen med Dennis Møgelgaards portrætter, herunder et nyt portræt af Henning Fode, samt udstillingerne Strikket Renæssance og Portræt nu! 2017 var flittigt besøgt.

170-årsfejring gav besøgsrekord

På Visit Carlsberg fandt flere end nogensinde vej til området omkring Carlsbergs gamle bryggergård i Valby. Til trods for det regnfulde og ustadige sommervejr var fredagsbarerne et tilløbsstykke, og såvel Halloween-arrangementet, Kulturnatten og julemarked var velbesøgte.

I 2017 fyldte Carlsberg 170 år, og det betød foruden de årligt tilbagevendende aktiviteter et hav af events i i især august, hvor fødselsdagen blev fejret gennem en hel uge. Eksempelvis kunne publikum besøge fotoudstillingen ”Streets of the World”, der præsenterede den hollandske fotograf Jeroen Swolfs' fascinerende fotos af gadelivet i byer over hele verden. Desuden bød ugen på eksklusive omvisninger i J.C. Jacobsens æresbolig og Carl Jacobsens overdådige villa, og det var ligeledes muligt at aflægge et unikt besøg på Carlsberg Laboratorium og deltage i en stor gadefest i Carlsbergbyen.

Faraoer og frank maleri

På Glyptoteket kunne årets 410.160 gæster blandt andet fordybe sig i udstillingerne ”Krig og Storm. Vragskatte fra Sicilien”, hvor man kunne udforske arkæologiske fund fra skibsvrag ud for Siciliens kyst, og ’Farao. Magtens ansigt’, der gav (og frem til 25. februar stadig giver) et smugkig ind i magtstrukturer, gudetilbedelse og hverdagsliv i oldtidens Ægypten.

Også udstillingen ”Fransk maleri”, der præsenterer mere end 200 værker af nogle af kunstens største skikkelser som Manet, Degas, Monet, Cézanne og Gauguin, var på programmet i 2017. Desuden bidrog liveaktiviteter som Slow og Videnskab | Lidenskab til at tiltrække publikum til museet.

Glyptoteket placerede sig i 2017 i øvrigt på en flot tredjeplads over Danmarks mest besøgte kunstmuseer efter AROS og Louisiana.Til oversigt