Til oversigt

Kom med på omvisning i brygger J.C. Jacobsens nyrestaurerede villa

J.C. Jacobsens væksthus, der forbinder Carlsberg Akademi med ”Pompejisalen". Foto: Anders Sune Berg

Helt ekstraordinært inviterer Carlsbergfondet inden for i brygger J.C. Jacobsen og hans hustru Lauras private villa, der i dag fungerer som Carlsberg Akademi. Du kan nu tilmelde dig en af fire omvisninger og få indblik i rammerne omkring bryggerparrets liv og virke samt ikke mindst den omfattende renovering og tekniske opgradering, som villaen for nylig har gennemgået.

Opdatering: Alle rundvisninger er UDSOLGT (kl. 13:37 6. maj 2022)

I 1854 opførte brygger J.C. Jacobsen en privat villa til sin familie på Valby Bakke – lige midt i det industrielle anlæg Carlsberg. Da bryggeren i 1876 testamenterede Carlsberg Bryggeri til videnskaben, besluttede han samtidig, at villaen efter sin egen og nære families død skulle overgå til at blive Carlsberg Akademi og fungere som både videnskabeligt akademi og æresbolig.

I sommeren 2019 igangsatte Carlsbergfondet et omfattende restaureringsarbejde af de gamle bygninger på matriklen, der udover den italiensk-klassicistiske hovedbygning også indeholder Vinterhaven, Pompejisalen, en terrasse og et storslået haveanlæg.

Formålet med arbejdet har været at bringe Carlsberg Akademi tilbage i større overensstemmelse med sit oprindelige æstetiske udtryk samt at fremtidssikre selve bygningerne, der siden 1997 har dannet rammen om videnskabelige symposier og konferencer.

Fire omvisninger over to dage

Helt ekstraordinært inviteres interesserede nu inden for i villaen, når Carlsbergfondet i weekenden den 21. - 22. maj afholder fire gratis omvisninger kl. hhv. 10.00 og 11.30 både lørdag og søndag.

Omvisningerne vil give indblik i det store arbejde, som en lang række af Danmarks dygtigste arkitekter, gørtlere, smede, konservatorer, stukkatører samt ingeniører, elektrikere og tømrere har gennemført inden for i villaen.

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding til omvisningerne er derfor nødvendig. Billetterne er gratis og tildeles efter først til mølle-princippet.

Lørdag den 21. maj 

Kl. 10:00-11:00 - Book din billet (UDSOLGT)

Kl. 11:30-12:30 - Book din billet (UDSOLGT)

Søndag den 22. maj

Kl. 10:00-11:00 - Book din billet (UDSOLGT)

Kl. 11:30-12:30 - Book din billet (UDSOLGT)

Elgaard Architecture viser rundt

Bag restaureringen af brygger J.C. Jacobsen og Lauras villa har stået tegnestuen Elgaard Architecture, som er specialiseret i kulturarv og historiske bygninger. Ved at inddrage historikere og forskere har tegnestuen afdækket bygningernes fortid og kendetegn. Projektet har involveret 36 forskellige håndværksfag.

Det er projektleder ved Elgaard Architecture Anne Nebel, som vil stå for omvisningerne og fortælle om den nænsomme tilbageføring af villaen, der nu igen fremstår som på bryggerparrets tid.

Da Carlsberg Akademi i dag fungerer som videnskabskonference-center og kun benyttes til forskningsrelaterede formål, er det ikke muligt at få adgang til bygningen udover de annoncerede tidspunkter.

Se videoer og læs mere om restaureringen af Carlsberg Akademi 

I anledning af restaureringen har Carlsbergfondet fået udgivet bogen Vilje, viden og værdier - J.C. Jacobsens villa på Carlsberg 
Til oversigt