Konference om krigen i dag - fra skoleskyderier i USA til droner over Afghanistan | Carlsbergfondet
Til oversigt

Konference om krigen i dag - fra skoleskyderier i USA til droner over Afghanistan

En konference med deltagelse af internationale forskere vil mandag i næste uge diskutere, om krigen, som vi kender den, er fortid. Seminaret er arrangeret bl.a. af professor Anders Engberg-Pedersen fra Syddansk Universitet, der har et ”Distinguished Associate Professor Fellowship” fra Carlsbergfondet til projektet ”The Aesthetics of War”.

Hvad betyder robotter for fremtidens krige? Hvilke forskellige former antager krigen i dag? Hvor bevæger krigen sig hen? Er diskussionen om atomvåben stadig relevant? Og hvad er sammenhængen mellem amokløb i Vesten og krigen i Irak? I forbindelse med konferencen War & Philosophy vil en række førende forskere diskutere, hvordan skal vi tænke og forstå krigen i dag?

Ny æra i krigens historie?

I lyset af de militærteknologiske udviklinger, forskydningen i de geopolitiske forhold efter den kolde krigs afslutning, den tiltagende militarisering af civilsamfundet samt den legalisering af krig, som krigen mod terror har medført, melder spørgsmålet sig nemlig, om vi i det 21. århundrede er trådt ind i en ny æra i krigens historie.

Konferencen har deltagelse af fire internationalt anerkendte forskere:

  • Elaine Scarry, professor i engelsk og amerikansk litteratur på Harvard University og forfatter til bl.a. “Thermonuclear Monarchy” (2014) og “The Body in Pain” (1985)
  • Christopher Coker: professer i international politik på London School of Economics og forfatter til bl.a. “Men at War: What Fiction Tells Us About Conflict, From The Iliad to Catch-22” (2014) og “Future War” (2016)
  • Joseph Vogl: professor i litteratur- og kulturvidenskab på Humboldt-Universität zu Berlin og forfatter til bl.a. ”The Specter of Capital” (2010) og ”The Ascendancy of Finance” (2014)
  • Vivienne Jabri: professor i international politik på King’s College London og forfatter til bøgerne ”War and the Transformation of Global Politics” (2010) og ”The Postcolonial Subject: Claiming Politics/Governing Others in Late Modernity” (2013).

Det er forskningsgruppen ”The Aesthetics of War” på Syddansk Universitet, der har arrangeret konferencen med støtte fra Carlsbergfondet og Velux Fonden.

Læs mere om "The Aesthetics of War"

Tid og sted:

Mandag den 16. september 2019 kl. 09.00-15.30 med efterfølgende reception

Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København. Der er fri adgang, men tilmelding kræves via Billetto
Til oversigt