Den står på viden, kunst og fællesskaber, når Carlsbergfamilien indtager Folkemødet den 16.- 18. juni med plads og telt samt et rigt program med debatter, live interviews, kunstperformances, samtaler, forskningsoplæg, workshops og ikke mindst – tid, ro og rum til fordybelse og eftertanke.
På den gamle busvendeplads ved Nørregade 35, lidt væk fra havneområdets mange debatscener, rejser Carlsbergfamilien igen i år teltet Tabernaklet under Folkemødet. Det 216 kvadratmeter store skulpturtelt, skabt af billedkunstner Bjørn Nørgaard, er samlingspunkt for et program, der udspringer af Carlsbergfamiliens vidtrækkende virke inden for videnskab, kunst og stærke, unge fællesskaber.
Mød blandt mange andre uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, Anja C. Andersen, Emma Holten, SUPERFLEX, Lone Frank, Ungdomsbureauet, Søren Pind, Anne Sophia Hermansen, Log Ladies, Carsten Rahbek, Lone Simonsen, Bente Scavenius, Vincent F. Hendricks, Kasper Sand Kjær, Jasmina Pless, Videnskabernes Selskab, Nynne Bjerre Christensen, Katherine Richardson og satiregruppen MAGT.
Se hele programmet for Carlsbergfamilien på Folkemødet
Viden og kunst, refleksion og dialog
Ambitionen med Carlsbergfamiliens program er at slå et slag for de klassiske dannelsesidealer; at skabe et rum for refleksion, dialog og indsigt blandt Folkemødets mange og hurtige meninger og diskussioner. Carlsbergfamiliens engagement i Folkemødet har grobund i den overbevisning, at den sunde, konstruktive debat altid bør hvile på et fundament af viden og indsigt.
Derfor lader vi videnskabsfolk og andre eksperter komme til orde i et format, der giver ro til den nysgerrige fordybelse. Invitationen til fordybelse ligger ligeledes i mødet med kunsten og med programsatte kunstperformances, artist talks og samtaler med fagligheder fra kunstverdenen. Sidst, men ikke mindst, er ungdommen massivt til stede. Både på den nye Camp Ung Agenda ved Hammershus og på scenen i Tabernaklet, hvor vi overlader scenen til unge perspektiver på bl. a. debatkultur, bæredygtighed og grønt iværksætteri.
Årets Folkemødebryg i Carlsbergs bar
Carlsbergs særlige bar på Carlsbergfamiliens plads er igen i år det eneste sted i Allinge, hvor man kan smage årets Folkemødebryg fra Carlsberg Laboratorium. Grapeskin Beer hedder øllen, som er brygget udelukkende på hvedemalt og tilsat glukose i urtekedlen. Den er let humlet med Citra og Galaxy humler, gæret på hvidvinsgær samt tilsat brugte drueskaller, hvilket gør smagen vinøs med tydelige noter af mandarin og fersken fra drueskallerne.
Pop-up restaurant
Den kulinariske oplevelse på Carlsbergfamiliens plads leveres af Restaurant Molen og Det Røde Pakhus, som flytter ind fra henholdsvis Nexø og Rønne. De to anmelderroste restauranter er til lejligheden fusioneret som pladsens pop-up spisested, der fra morgen til aften sammensætter menuer baseret på sæsonens lokale råvarer med vægt på økologi og bæredygtighed. Kaffen på Carlsbergfamiliens plads brygges af Kaffebaren Rønne, mens Marie’s Madvogn står klar ved frokosttid med salater og sandwich.
Programmet er tilrettelagt af de tre fonde i Carlsbergfamilien: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet. Programmet udspringer af fondenes vidtrækkende virke inden for videnskab, kunst og stærke unge fællesskaber.
Følg de tre fonde på de sociale medier
#CarlsbergFamilien
Til oversigt