Mød Carlsbergfamilien på Folkemødet | Carlsbergfondet
Til oversigt

Mød Carlsbergfamilien på Folkemødet

Igen i år rejser Carlsbergfamilien Bjørn Nørgaards skulpturtelt ’Tabernaklet’ under Folkemødet på Bornholm. Teltet vil danne rammen om et fyldigt program med samtaler, forskningsoplæg, kunstperformances, koncerter, workshops - og ikke mindst ro, tid og rum til fordybelse og eftertanke.

Den står på viden, dannelse og stærke fællesskaber snarere end polemik og polarisering, når Carlsbergfamilien den 13.-15. juni inviterer inden for på årets Folkemøde. På programmet, der i år tager afsæt i Folkemødets tema om FN’s 17 Verdensmål, er Eske Willerslev, Tue Greenfort, Ida Auken, Rebecca Adler-Nissen, Tommy Ahlers, Vincent Hendricks, Lasse Horne Kjældgaard, Pernille Rosendahl, Jens-Christian Svenning, Lone Frank, Rane Willerslev, Camille Jones, Peter Birch Sørensen - og mange flere.

Trukket lidt væk fra havneområdets mange debatscener slår Carlsbergfamilien ligesom sidste år billedkunstner Bjørn Nørgaards markante telt ’Tabernaklet’ op på den gamle busvendeplads ved Nørregade 35. Det 216 kvadratmeter store skulpturtelt er samlingspunkt for et program, der udspringer af Carlsbergfamiliens vidtrækkende virke inden for videnskab, kunst og stærke fællesskaber.

Se det fulde program her

Viden, refleksion, dialog og verdensmål

Ambitionen med Carlsbergfamiliens program er at slå et slag for de klassiske dannelsesidealer; at skabe et rum for refleksion, dialog og indsigt blandt Folkemødets mange og hurtige meninger og diskussioner.

Carlsbergfamiliens engagement i Folkemødet har grobund i den overbevisning, at den sunde, konstruktive debat altid bør hvile på et fundament af viden og indsigt. Derfor lader vi eksperterne komme til orde i et format, der giver ro til den nysgerrige fordybelse. Invitationen til fordybelse ligger ligeledes i kunsten, som i form af kunstperformance, artist talks, museumsfagligheder og minikoncerter er massivt til stede i Tabernaklet. Derudover gør vi plads til fællesskab, når vi undervejs giver ordet til ungdommen og får unges perspektiver på iværksætteri, bæredygtighed og musik.

Carlsbergs bar og årets folkemødebryg

Carlsbergfamiliens samfundsstøttende initiativer inden for videnskab, kunst og kultur udspringer af overskuddet fra Carlsberg A/S. Med andre ord: It all comes from beer! Det markeres af Carlsberg, som til lejligheden har etableret en særlig bar på Carlsbergfamilens plads.

Baren byder blandt andet på Carlsbergs nyeste øl: Carlsberg HUMLE – en frisk pilsner med et strejf af kaskadehumle. Og ligesom sidste år står Carlsberg Laboratorium bag en helt ny øl, skabt alene til Folkemødet. Årets Folkemødebryg er inspireret af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Øllen er brygget med Carlsbergs egenudviklede bygsort CB Congo, som muliggør en speciel brygproces, hvor energiforbruget under maltningen og brygningen er halveret.

#CarlsbergFamilien 
#ItAllComesFromBeer

Følg de tre fonde på de sociale medier

Carlsbergfondet:    

Ny Carlsbergfondet:

Tuborgfondet:    

Programmet er arrangeret af de tre fonde i Carlsbergfamilien: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet.Til oversigt