Nobelprismodtagere diskuterer vand under Nobel Week Dialogue i Stockholm | Carlsbergfondet
Til oversigt

Nobelprismodtagere diskuterer vand under Nobel Week Dialogue i Stockholm

På søndag samles adskillige Nobelpristagere i Stockholm for at diskutere vand under temaet ’Water Matters’. Carlsbergfondet har indgået en partnerskabsaftale med Nobel Media AB, som står bag eventet, der afholdes som en del af det officielle program for Nobelugen. Eventet bliver livestreamet til alle interesserede.

Vand er altafgørende for menneskehedens overlevelse. Hver dråbe er værdifuld - som en ressource, for vores sundhed, for miljøet og i vores kultur. I år vil Nobel Week Dialogue i Stockholm tage et emne op, der er vigtig for os alle. Med en lang række Nobelprismodtagere som prominente paneldeltagere vil det blandt andet blive drøftet, hvordan menneskeheden påvirker havet, hvor vi spilder vand, og om vi kan ændre vandforbrugsmønstre.

Carlsbergfondet har indgået en partnerskabsaftale med Nobel Media AB, som står bag Nobel Week Dialogue. Programmet for ’Water Matters’ præsenterer blandt andet Nobelprismodtager i fysik fra 1997 Steven Chu, Nobelprismodtager i kemi fra 2003 Peter Agre og Nobelprismodtager i Fysiologi / Medicin fra 2013 Randy Schekman. Der vil også være kunstneriske indslag, blandt andet med den berømte krops- og performancekunstner Marina Abramović, som vil give en ”Performance Lecture” under Final Session.

Se program og læs mere om deltagerne i ”Water Matters”

”Water Matters er et vigtigt initiativ, der stimulerer diskussion om væsentlige problemstillinger, der vedrører os alle. Ved at sætte Nobelprismodtagere, førende forskere og eksperter, ledere og beslutningstagere i samtale med offentligheden såvel online som ’on location’ inspirerer Nobel Week Dialogue til nytænkning og dialog på et højt kvalificeret niveau. Det er helt i tråd med Carlsbergfondets værdier og ønske om at brygge viden for en oplyst fremtid”, siger Carlsbergfondets formand, professor Flemming Besenbacher, om baggrunden for, at Carlsbergfondet støtter op om eventet ’Water Matters’.

Om Nobel Week Dialogue

Nobel Week Dialogue er en vigtig videnskabskonference, der er blevet afholdt årligt siden 2012 i skiftevis Stockholm og Göteborg. Nobel Week Dialogue sigter mod at fremme debat og dialog om vores tids største udfordringer ved at samle Nobelpristagere, førende forskere, politiske beslutningstagere og offentligheden. Netop dialog flugter med, hvad Nobelprisen står for. Ud over at hædre den mest fortjenstfulde videnskab, litteratur og fredsinitiativer, kan dialog inspirere mennesker til at søge viden, stille spørgsmålstegn og søge at forstå og forbedre verden.

Nobel Week Dialogue er organiseret af Nobel Media AB.

Livestreaming og tweet

Nobel Week Dialogue er gratis at deltage i og åben for offentligheden. Billetterne er udsolgte.
Det er muligt at skrive sig på venteliste

’Water Matters’ afholdes i Stockholm City Conference Center og bliver livestreamet hele lørdag den 9. december fra kl. 10-16.
Følg med på Nobelprize.org

Tweet med på #nobeldialogue
Til oversigt