Ny TOMORROW FESTIVAL ser dagens lys | Carlsbergfondet
Til oversigt

Ny TOMORROW FESTIVAL ser dagens lys

Med TOMORROW FESTIVAL får Danmark en ny og handlingsorienteret festival fyldt med videnskab, musik, mad og inspiration til en mere bæredygtig hverdag. TOMORROW FESTIVAL, der finder sted i Valbyparken i København den 3. og 4. september 2021, er støttet af Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.

Hele 64 procent af danskerne mellem 18 og 50 år mener, at livsstilsændringer er nødvendige, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Men hvordan lægger man sin livsstil om i praksis, så man bidrager til en mere bæredygtig fremtid for os alle?

Dét er hovedspørgsmålet, som den nye TOMORROW FESTIVAL ønsker at besvare. Formålet med festivalen er at skabe nye bæredygtige vaner og formidle videnskab, der bringer danskerne fra holdning til handling.

TOMORROW FESTIVAL kombinerer debatter, scene-samtaler, musik og visuelt engagerende oplevelser med on-site undervisning, ’labs’ og innovative showcases. Ifølge organisationen bag festivalen bliver det en fest for de mange, for de engagerede, for de nysgerrige og for de tvivlende. Og her er ingen løftede pegefingre, bedyrer de.

Samtaler, mad, musik

TOMORROW FESTIVAL finder sted i Valbyparkens skønne områder i Københavns Sydhavn midt mellem vild natur, skov, strand og smukke parker med poppeltræer og temahaver. Festivalen er bygget op omkring oplevelsesområdet CHANGE, talk-scenen LISTEN, opdagelsesområdet VILLAGE, musikscenen FEEL, madområdet TASTE og ’ungdomsplatformen’ OWN, som vil byde på installationer og happenings spredt ud over festivalpladsen.

Folkene bag festivalen betegner selv CHANGE som festivalens hovednavn. Som festivalgæst får man på CHANGE ny viden og ‘jord under neglene’, der giver inspiration til at komme i gang med sine egne bæredygtige handlinger. Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen er partner på CHANGE.

På talk-scenen LISTEN kan man blandt andet opleve forsker og forfatter Mickey Gjerris og skoleelev og klimaaktivist Selma Montgomery i en samtale om håb. Hør også forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg og kulturgeograf og forsker Emmy Laura Perez Fjelland i en samtale om jordforbindelse og hverdagsaktivisme.

I opdagelsesområdet VILLAGE kan man stifte bekendtskab med virksomheder og organisationer, der demonstrerer nye teknologier, produkter og services med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Der vil også være formidling, showcases og eksperimenter. På torvet i VILLAGE vil en scene danne rammen for samtaler og debatter om dagen, mens den om aftenen omdannes til en musikscene.

På festivalens musikscene FEEL diskes der op med ny lyd blandet med gammel funk og rock. Man kan glæde sig til koncerter med Scarlet Pleasure, The Savage Rose, GRETA og Den Sorte Skole m.fl. Festivalens madområde TASTE vil udover at byde på lækre madboder også inspirere gæsterne gennem præsentation af viden, happenings, fysiske aktiviteter og visuelle installationer, der gør os klogere på, hvordan vi bliver mætte i fremtiden.

Gør det selv-omstilling

Bag festivalen står TOMORROW, der er en nonprofit platform for bæredygtige forandringer. Organisationen ledes af Caroline Søeborg Ahlefeldt, der i sin tid var medstifter af Heartland på Egeskov Slot.

”I dag ser vi ind i en dyster fremtid, hvor livet og klimaet på vores planet er alvorligt presset på grund af vores adfærd. Det skal vi gøre noget ved. Vi skal motivere til handling. Vi skal skabe optimisme. Og vi skal give folk værktøjerne og lysten til at handle, så vi sammen kan skabe en bedre fremtid. Vi stræber efter at oversætte visionerne i FN’s verdensmål til konkrete og bæredygtige hverdagshandlinger overalt i samfundet – fra køkkenbordet til mødebordet og fra børnebordet til højbordet. TOMORROW FESTIVAL er nemlig en platform, hvor der er plads til alle,” siger Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Læs mere om og køb billetter til TOMORROW FestivalTil oversigt