Ny direktør for Ny Carlsberg Glyptotek udnævnt | Carlsbergfondet
Til oversigt

Ny direktør for Ny Carlsberg Glyptotek udnævnt

Bestyrelsen for Ny Carlsberg Glyptotek har udnævnt museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen til ny direktør for museet. Gertrud Hvidberg-Hansen tiltræder stillingen på Glyptoteket den 1. marts 2020 og forlader dermed sin nuværende stilling som direktør for Faaborg Museum.

Gertrud Hvidberg-Hansen (f. 1968) er uddannet cand.mag. i kunsthistorie og fransk fra Aarhus Universitet. Siden 2013 har hun været direktør for Faaborg Museum. Gertrud Hvidberg-Hansen begyndte sin museumskarriere i 1998 som inspektør på Trapholt, inden hun i 2000 blev inspektør og siden overinspektør på Fyns Kunstmuseum/Odense Bys Museer. I 2013 tiltrådte hun stillingen som direktør for Faaborg Museum.

“Jeg vil gerne byde hjertelig velkommen til Carlsbergfamilien til Gertrud Hvidberg-Hansen som ny direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Igennem det seneste år har museet været igennem en omfattende forandringsproces, og jeg er overbevist om at Gertrud er den rette person til at videreføre det fremragende arbejde, som Christine Buhl Andersen har stået i spidsen for i de sidste tre år som direktør. Glyptoteket har netop nået en imponerende milepæl med mere en 500.000 besøgende fra både Danmark og resten af verden, og jeg glæder mig til samarbejdet med Gertrud Hvidberg-Hansen”, siger bestyrelsesformand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher.

Læs Glyptotekets pressemeddelelse

Tiltrædelse 1. marts

Ny direktør for Ny Carlsberg Glyptotek Gertrud Hvidberg Hansen. Foto: Robert Wengler

Gertrud Hvidberg-Hansen har gennem sine hidtidige ansættelser gennemført en række forsknings- og udstillingsprojekter inden for kunst og arkitektur, og har de seneste år stået i spidsen for et større strategisk udviklingsarbejde på Faaborg Museum. Sideløbende med sine museumsansættelser har Gertrud Hvidberg-Hansen bestredet en række bestyrelsesposter, tillidshverv og kunstfaglige hverv. 

Gertrud Hvidberg-Hansen tiltræder som direktør på Ny Carlsberg Glyptotek den 1. marts 2020. Samtidig fratræder nuværende direktør Christine Buhl Andersen for at tiltræde som bestyrelsesformand for henholdsvis Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket.

Om Glyptoteket

Glyptoteket blev stiftet i 1888 af brygger og kunstmæcen Carl Jacobsen. I 1897 åbnede museet første gang dørene for publikum på Dantes Plads i København, hvor museet stadig ligger.

Museet huser mere end 10.000 kunstværker og kulturgenstande hovedsageligt fordelt på kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet.

Museet er en del af CarlsbergfamilienTil oversigt