Ny sæson: Kom til Videnskab | Lidenskab | Carlsbergfondet
Til oversigt

Ny sæson: Kom til Videnskab | Lidenskab

Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket indleder 2018 med at blænde op for en ny sæson af Videnskab | Lidenskab. Årets første udgave, der afholdes den 18. januar kl. 19-21 i Glyptotekets Festsal, bærer temaet LØGN og præsenterer professor ved København Universitet Vincent F. Hendricks og billedkunstner Jens Haaning i samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen.

Misinformation i politik og medier er omdrejningspunkt for Vincent F. Hendricks samtale med Nynne Bjerre Christensen, mens billedkunstner Jens Haaning fortsætter samtalen om sin kunstneriske praksis, der på kritisk vis kredser om de politiske og sociale samfundsmekanismer.

Programmet indeholder desuden indslag fra Carlsberg Laboratorium, ligesom ægyptolog og museumsinspektør ved Glyptoteket, Tine Bagh, afslutningsvis kaster et værknært blik på et af Glyptotekets mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.

Deltagelse kræver almindelig entrébillet til Glyptoteket. Gratis for unge under 18 år. 50 kroner for unge under 27. Årskortholdere har fri adgang, men billetbestilling er nødvendig.

Tilmelding sker hos Billetto

Om Hendricks og Haaning

Professor Vincent F. Hendricks er en af Carlsbergfondets Semper Ardens-forskere. Han leder Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, der forsker i strukturer og dynamikker i bobledannelse på tværs af discipliner, domæner, og institutioner. Senest har han sammen med kollegaen Mads Vestergaard udgivet bogen ”Fake News – Når virkeligheden taber” om strukturerne i og konsekvenserne af den stigende mængde af forvanskninger og fortielser i medier og politik.

Billedkunstner Jens Haaning har udstillet utallige steder i verden, ligesom hans værker er repræsenteret på en lang række kunstmuseer i ind-og udland. Haanings kunstneriske manifestationer kredser om samfundets synlige og usynlige magtbalancer og sociale og kulturelle skel. Ofte anvender han med lige dele humor og kritisk brod magtens eget sprog og dens symbolske markører til at blotlægge hykleriske og undertrykkende mekanismer og strukturer i samfundet.

Kunst, viden og øl

Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, som sætter forskere og billedkunstnere stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt præsentationer af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Tidligere Videnskab | Lidenskab events

#kunstogvidenTil oversigt