Oplev Nobelpristagere på årets Nobel Week Dialogue | Carlsbergfondet
Til oversigt

Oplev Nobelpristagere på årets Nobel Week Dialogue

Der står uddannelse og læring i lyset af Covid 19-pandemien på programmet, når årets Nobel Week Dialogue afholdes den 9. december i Stockholm. Og takket være netop pandemien kan du i år deltage i begivenheden, da eventet afholdes rent virtuelt og derfor er åbent for alle. Nobel Week Dialogue er støttet af Carlsbergfondet.

Vores etablerede uddannelsessystemer og læringsmiljøer er i 2020 blevet vendt på hovedet som følge af Covid-19-pandemien. Så hvad er mere oplagt end at benytte årets Nobel Week Dialogue til at diskutere læring og uddannelse i en tid, hvor undervisningsformerne ændrer sig, og nye måder at lære på vinder indpas som følge af Covid-19-pandemien?

Den 9. december vil en lang række Nobelpristagere og andre eksperter sætte fokus på uddannelsernes fremtid i lyset af Covid-19-pandemien, der forventes at påvirke hundreder af millioner studerende over hele kloden i lang tid fremover. I år vil samtalerne og diskussionerne blive afviklet virtuelt, hvilket giver alle interesserede mulighed for at deltage. Og det er helt gratis.

Tilmeld dig nu

Fordele og ulemper ved online læring diskuteres

Under overskriften ”The Challenge of Learning” byder årets Nobel Week Dialogue på interviews, taler og paneldiskussioner om forskellige emner relateret til læring. For eksempel vil det blive drøftet, hvad der fungerer og ikke fungerer ved vores nye, digitale verden og heraf afledte uddannelsesmuligheder og -tilbud. Hvad betyder de nye vilkår for de ​​milliarder af mennesker, der ikke har mulighed for at få adgang til virtuel uddannelse og online-undervisning? Og hvordan kan eksperimentel videnskab udføres under de nye forhold?

Årets event vil bl.a. inkludere følgende Nobelpristagere og talere:

Pristagerne i kemi Ben Feringa og Frances Arnold; Pristagerne i fysik Konstantin Novoselov, Didier Queloz, Donna Strickland og Carl Wieman; og sidste års pristager i økonomi Esther Duflo.

I alt deltager mere end 15 paneldeltagere, herunder Mary Robinson, der er formand for The Elders og tidligere præsident for Irland, samt den verdenskendte pianist Igor Levit, som også optræder ved Nobelpriskoncerten den 8. december.

Om Nobel Week Dialogue

Nobel Week Dialogue er en del af det officielle Nobel Week-program. Nobel Week Dialogue præsenterer diskussioner på højeste niveau om et aktuelt videnskabeligt tema ved at samle Nobelpristagere, verdens førende forskere og eksperter, vigtige opinionsledere, beslutningstagere og offentligheden. Ved at bygge bro mellem videnskab og samfund er formålet med eventet at stimulere tænkning, begejstring og nysgerrighed.

Læs mere om Nobel Week Dialogue

Nobel Week Dialogue arrangeres i partnerskab med Carl Bennet AB, City of Gothenburg, Ericsson, Region Västra Götaland og Volvo Group med støtte fra Carlsbergfondet.Til oversigt