Professor Jens Nielsen tildeles Emil Christian Hansen-guldmedaljen | Carlsbergfondet
Til oversigt

Professor Jens Nielsen tildeles Emil Christian Hansen-guldmedaljen

Professor Jens Nielsen modtager Emil Christian Hansen guldmedaljen for sit skelsættende arbejde med ”Yeast Metabolic Engineering” og systembiologi. Medaljen uddeles her til aften på den 29. internationale konference om gærgenetik og molekylærbiologi i Göteborg, Sverige.

I mere end to årtier har Jens Nielsen været førende forsker på sit felt. Han har bidraget til en række innovative forskningstiltag, der understøtter etablering af gær som fælles produktionsorganisme for brændstoffer, kemikalier, medicinalvarer og fødevareingredienser.

Jens Nielsen modtager Emil Christian Hansen guldmedaljen.

”Vi har den glæde at hædre Jens Nielsens resultater med guldmedaljen, som vi har tildelt fremragende forskere siden 1914,” siger professor Jochen Förster, bestyrelsesformand i Emil Christian Hansen Fonden for Mikrobiologi, samt direktør og ansvarlig for Yeast & Fermentation på Carlsberg Research Laboratory.

Om Emil Christian Hansen

Professor Emil Christian Hansen var leder af Institut for Fysiologi ved Carlsberg Research Laboratory fra 1879 til 1909. I 1883 udviklede professor Hansen den første metode til dyrkning af ren gær, som var meget vigtig for Carlsberg og revolutionerede hele bryggeriindustrien.

Professor Hansen døde for 110 år siden, den 27. august 1909, og blev hyldet med en helsides nekrolog i magasinet Nature. Han er begravet i København og efterlod et stort bibliotek, der hovedsagelig bestod af bøger om videnskabshistorie, og en betydelig formue, inklusive midler, der var afsat til at oprette Emil Christian Hansen Fonden til uddeling af priser inden for for mikrobiologisk forskning. Fonden har sæde i Carlsberg Research Laboratory, en integreret del af Carlsberg A/S og Carlsbergfondet.

Emil Christian Hansen Fondens priser er gennem årene blevet tildelt personer, der har opnået fremragende resultater inden for mikrobiologisk forskning. Modtagere inkluderer Øjvind Winge; Direktør for den fysiologiske afdeling ved Carlsberg Research Laboratory (1933 - 1956), Gerald Fink, professor i genetik, MIT (siden 1982) og professor Roman Herschel, University of Washington (1944 - 1989).Til oversigt