Professor i innovation og entreprenørskab modtager formidlingspris | Carlsbergfondet
Til oversigt

Professor i innovation og entreprenørskab modtager formidlingspris

Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet uddeler deres Formidlingspris 2019 til professor Marcel Bogers for hans store gennemslagskraft på de sociale medier. Marcel Bogers, der har tusindvis af følgere på LinkedIn og Twitter, bruger medierne til at diskutere, møde mennesker og få information på en måde, som mere traditionelle kanaler ikke i samme grad tibyder.

Marcel Bogers, der har et 'Semper Ardens' Fellowships within the Humanities and Social Sciences, får overrakt SCIENCE Formidlingspris 2019 ved en reception tirsdag den 4. december 2019. Med prisen følger 25.000 kr.

Marcel Bogers er professor i innovation og entreprenørskab på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Han forsker bl.a. i design, organisering og styring af teknologi, innovation og iværksætteri. Han har i skrivende stund 9.000 følgere på Twitter og 3.526 på LinkedIn.

Marcel Bogers bruger de forskellige sociale medier til at promovere sin forskning, sine projekter og sine ph.d.-studerende, men også til at dele andre forskeres studier. På den måde oplever den 38-årige hollandske professor, at han bliver en del af de forskningsmiljøer, der eksisterer online og han er af den klare overbevisning, at det tilfører en anden dimension til hans forskning, end andre kanaler kan give. 

Læs mere om Marcel Bogers forskningsprojekt

Om SCIENCE Formidlingspris

Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet uddeler hvert år SCIENCE Formidlingspris til en ansat på fakultetet, der har ydet en ekstraordinær indsats på det formidlingsmæssige område.

Prismodtageren overtager vandrepokalen "Den gyldne Megafon" fra sidste års prismodtager, i år Therese Graversen, Institut for Matematiske Fag.

Alle kan indstille kandidater til formidlingsprisen. Dommerkomiteen består af dekan John Renner Hansen, prodekan for uddannelse Grete Bertelsen og kommunikationschef Birgitte Lyhne Broksø.

Læs mere hos Det Natur- og Biovidenskabelige FakultetTil oversigt