Efterårsprogrammet for offentlige foredrag i naturvidenskab er klar | Carlsbergfondet
Til oversigt

Efterårsprogrammet for offentlige foredrag i naturvidenskab er klar

Den 8. oktober starter efterårets række af live-streamede ’Offentlige foredrag i Naturvidenskab’. Programmet byder på syv arrangementer, hvor du bl.a. kan besøge planeter, asteroider og kometer, høre om bakteriers organiserede samfund eller møde mennesker, der bor i klimaets brændpunkter.

Rumkrydstogt, bakterier og klimaets brændpunkter. Den står på videnskab i alle afskygninger, når foredragsserien ’Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ går i luften med endnu en sæson, der giver dig mulighed for at stifte bekendtskab med nye videnskabelige opdagelser. Oplev engagerede forelæsere holde foredrag om alle grene af naturvidenskaben via live-streaming i nærheden af, hvor du bor.

Se program for efteråret 2019

Tur til Mars og Venus

Efteråret skydes i gang af professor i astrofysik fra Aarhus universitet Hans Kjeldsen, der har en Forskningsinfrastruktur-bevilling fra Carlsbergfondet til projektet ”An additional telescope to an existing Forskningsinfrastruktur: SONG”. Han vil tage os med på rumkrydstogt til en række fascinerende naturscenerier i Solsystemet. Turen begynder på overfladerne af Venus og Mars, hvor vi skal besøge lavasletter, store gletsjere og enorme kløfter.

Rumrejsen fortsætter ud i Solsystemet til bl.a. Jupiter og dens måner med kæmpevulkaner og dybe have under tykke iskapper. Foredraget bliver illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA og ESA's rummissioner.

Følg med i hele landet

Offentlige foredrag i Naturvidenskab livestreames fra Søauditorierne på Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier og skoler mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Der er fri entré til de fleste af semesterets foredrag. Foredragene bliver ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Kontakt Offentlige foredrag i Naturvidenskab for spørgsmål om foredragene
Til oversigt