Til oversigt

Rubina Raja og Bjørn Nørgaard indtog Glyptoteket

Carlsbergfamiliens første udgave af Videnskab | Lidenskab trak i går aftes fulde huse i Ny Carlsberg Glyptoteks Festsal.

Torsdag aften blændede Glyptoteket op for den første udgave af Videnskab | Lidenskab. Temaet var RUIN, og aftenen bød blandt andet på interviews med professor Rubina Raja og kunstner Bjørn Nørgaard samt præsentation af værket Skønheden fra Palmyra, som publikum efterfølgende kunne nærstudere på scenen. Desuden var der præsentation af tre forskellige øl – og videnskaben bag dem – ved en af Carlsberg Laboratoriums dygtige øleksperter.

Rubina Raja kom bl.a. ind på hvilke værdier ruiner tillægges fra kultur til kultur, og hvordan skal vi forstå dem i lyset af vores egen samtid.

Rubina Raja kom bl.a. ind på hvilke værdier ruiner tillægges fra kultur til kultur, og hvordan vi skal forstå dem i lyset af vores egen samtid.

Glyptotekets nytiltrådte direktør Christine Buhl Andersen indledte med at byde velkommen. Herefter indtog Rubina Raja og kulturjournalist Gudrun Marie Smith fra Politiken scenen til en snak om ruiner. Hvilke værdier tillægges ruiner fra kultur til kultur, og hvordan skal vi forstå dem i lyset af vores egen samtid? Samtalen faldt også på oldtidsbyen Palmyra og Glyptotekets store samling af skulpturelle portrætter, som Rubina Raja er i gang med at undersøge i Palmyra Portait Project, der gennemføres med støtte fra Carlsbergfondet.

Herefter var der udskænkning af aftenens tre øl Rebrew, Dark original og Saaz Blonde i Vinterhaven. Efter pausen gik Gudrun Marie Smith og Bjørn Nørgaard på scenen for at snakke om ruin i kunstnerisk praksis. Det blev til en samtale om ruinens betydning i kunsten, men også ruinens forskellige betydninger op gennem historien blev et omdrejningspunkt.

Bjørn Nørgaard fortalte om ruinens forskellige betydninger op gennem historien og ruinens betydning i kunsten.

Efter de to samtaler gav Glyptotekets samlingschef Rune Frederiksen publikum en grundig introduktion til en af skulpturerne fra portrætsamlingen, nemlig Skønheden fra Palmyra, som hele aftenen havde haft plads på scenen. Publikum blev afslutningsvis inviteret på scenen til et nærmere kig på værket.

Foråret byder på mere viden og kunst

Videnskab | Lidenskab fortsætter igennem foråret med arrangementer i april og maj. Den 27. april kan professor Jeffrey Hangst og kunstner Tal R opleves over temaet INTET, og den 18. maj er professor Jens Hjorth og kunstner Erik A. Frandsen på programmet under overskriften LYS.

Læs mere om de kommende arrangementer

Videnskab | Lidenskab er arrangeret i samarbejde mellem Glyptoteket, Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet samt Politiken.
Til oversigt