Så er der åbent for tilmeldinger til Portræt Nu! - Carlsbergfondets Portrætpris | Carlsbergfondet
Til oversigt

Så er der åbent for tilmeldinger til Portræt Nu! - Carlsbergfondets Portrætpris

Nu er det igen blevet tid til at finde Nordens bedste portrætter. Det sker, når portrætkonkurrencen Portræt Nu! Carlsbergfondets Portrætpris, som finder sted hvert andet år, løber af stablen henover de kommende måneder. Tilmeld dig konkurrencen nu og frem til den 31. december 2018.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg indbyder alle kunstnere i Norden til at deltage i den internationale portrætkonkurrence Portræt Nu! - Carlsbergfondets Portrætpris. De indkomne portrætter vil blive vurderet af en international jury, der udvælger både prisvinderne og de værker, der vil indgå i udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i maj 2019.

Det er syvende gang, at Carlsbergfondets Portrætpris uddeles, og konkurrencen har til hensigt at stimulere interessen for portrættet blandt kunstnere og i offentligheden. Konkurrencen henvender sig til alle kunstnere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grønland, Færøerne, Island og Ålandsøerne.

- Portrætter er med til at binde os sammen med mennesker på tværs af tid og sted. At se på portrætter får os til at reflektere over, hvad identitet, individualitet og den menneskelige tilværelse rummer af muligheder og begrænsninger, siger Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.

Ansigt til ansigt

Mette Skougaard sidder også med i juryen, som skal vurdere portrætterne. Juryen tæller derudover Christopher Baker, direktør for Scottish National Portrait Gallery i Edinburgh, Skotland, Sun Xuguang, direktør for Prince Gongs Paladsmuseum i Beijing, Kina, Wang Yi, direktør for Times Moden Art Museum i Beijing, Kina, Mikhail Ovchinnikov, direktør for Fabergé Museet i Skt. Petersborg, Rusland, Olöf Kristín Sigurðardbttir, direktør for Reykjavík Art Museum, Island og danske Henrik Wivel, kunstkritiker samt Lucy Dahlsen, kurator på National Portrait Gallery i London.

Ved portræt forstås en gengivelse af en bestemt person. Det behøver ikke at være naturalistisk, men skal søge at karakterisere personen som individ. Midlerne til denne gengivelse er kunstnernes frie valg. Værket skal være baseret på mindst én session ansigt til ansigt med den portrætterede.

Hver kunstner kan tilmelde et portræt til konkurrencen. Et portræt kan bestå af en serie værker, så længe serien har et tema og så længe at serien ikke overskrider de angivne retningslinjer fastsat for mål og vægt.

Tilmeldingen til Portræt nu! 2019

Tilmeldingsfristen udløber den 31. december 2018.

For spørgsmål vedrørende Portræt Nu! 2019, kontakt portraet@dnm.dk

Læs mere om Portræt nu! hos Det Nationalhistoriske Museum på FrederiksborgTil oversigt