UNLEASH gentages i Singapore i 2018 | Carlsbergfondet
Til oversigt

UNLEASH gentages i Singapore i 2018

På Carlsbergfondets formand Flemming Besenbachers initiativ blev UNLEASH med stor succes afholdt i Danmark i sommeren 2017. Nu annoncerer statsminister Lars Løkke Rasmussen, at det vellykkede bæredygtighedsevent gentages i Singapore i 2018.

I maj og juni 2018 bliver det Singapores tur til at være værtsland for UNLEASH, når det danskstartede bæredygtighedsevent rykker til Sydøstasiens økonomiske centrum. Det første UNLEASH fandt sted i Danmark i august 2017 og samlede over ni dage 1.000 særligt udvalgte unge fra 129 lande med det formål at finde konkrete løsninger til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

”Danmark kickstartede dette fantastiske initiativ, og der er ingen bedre partner end Singapore til at tage over. Verdensmålene har ambitionen om at bringe den verden, vi lever i, tættere på den verden, vi gerne vil leve i. Singapore er kendt for fremsyn, drive og evne til at handle. Ved at give stafetten videre til Singapore er jeg sikker på, at UNLEASH vil tage endnu et vigtigt skridt fremad” sagde Lars Løkke Rasmussen, i forbindelse med sit første officielle besøg i Singapore.

UNLEASH som globalt event

Selvom ideen til UNLEASH startede i Danmark, har det altid været planen, at UNLEASH skulle være et globalt event.

”Vi har hele tiden ønsket at afholde UNLEASH i et nyt land, hvert år frem til Verdensmålenes deadline i 2030. Vi oplevede en kæmpe støtte fra det danske samfund og føler, at Singapore repræsenterer værdier som innovation, multikulturalisme og partnerskaber på tværs af sektorer, der alle er en stor del af UNLEASH’s grundlag” siger Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand for UNLEASH samt bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S.

I Danmark arbejdede de 1.000 deltagere med løsninger indenfor syv temaer inspireret af Verdensmålene: Uddannelse og Informationsteknologi, Fødevarer, Energy, Vand, Bæredygtig Produktion og Forbrug, Bæredygtige Byer og Sundhed. Over ni dage blev 197 nye løsninger til.

Næste år vil deltagerne arbejde med nye temaer og nye bæredygtighedsudfordringer, som er inspireret af Singapores kultur.

UNLEASH’ eksekverende partnere er Carlsbergfondet, Dalberg and Deloitte.

Læs mere om UNLEASH 2018Til oversigt