"Vi står i en ekstraordinær situation, så vi er nødt til at reagere hurtigt" | Carlsbergfondet
Til oversigt

"Vi står i en ekstraordinær situation, så vi er nødt til at reagere hurtigt"

Det er millioner af kroner, der er tjent af Danmarks største bryggeri, som nu sendes ud i samfundet igen. "Vi står i en ekstraordinær situation, så vi er nødt til at reagere hurtigt. Vi kunne ikke vente med at sende penge ud, for ellers ville der gå en masse data tabt," siger Carlsbergfondets formand Flemming Besenbacher i et interview i dagens Børsen.

Siden midten af marts har danske fonde bevilget 1,5 mia. kr. til projekter relateret til coronavirus. Heriblandt har Carlsbergfondene uddelt mere end 100 mio. kr. Fondenes rolle er ifølge eksperter afgørende for det danske samfund.

"Fondene er specielt vigtige lige nu, fordi de har vist sig at kunne være meget handlekraftige og agile. Det er helt modsat af, hvad man tidligere har tænkt," siger Steen Thomsen, professor ved CBS og Novo Nordisk Fonden, og fortsætter: " Det ligger i fondenes natur at give donationer og vise samfundssind. Det er klart, når krisen er så alvorlig, så kalder det endnu mere på samfundssind."

Læs hele interviewet i børsen.dk (låst)

I en anden artikel om de store corona-bevillinger fra fondene har Børsen bl.a. hørt professor Rasmus Feldthusen fra Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet om fondenes rolle i denne krisetid. Feldthusen siger:

”Fondene opererer traditionelt med det lange lys for øje, men når det kommer til situationer, hvor der er behov for, at der skal ske noget hurtigt, har de vist, at de kan træde til på ingen tid. Man kan ikke overvurdere fondenes rolle lige nu. De har en stabiliserende effekt på det danske erhvervsliv, og der er ingen andre aktører, der så hurtigt kan skyde målrettede midler ind på et område."

Læs hele artiklen: ’Fonde poster 1,5 mia kr i coronaprojekter’ i Børsen.dk (låst)
Til oversigt