Videnskab | Lidenskab: En aften om Universet | Carlsbergfondet
Til oversigt

Videnskab | Lidenskab: En aften om Universet

Efteråret byder på endnu en række af Videnskab | Lidenskab-arrangementer i Glyptotekets festsal. Oplev i september astrofysiker Anja C. Andersen og billedkunstner Eric Andersen i samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen over temaet UNIVERS.

Videnskab og kunsten bringes atter sammen, når Carlsbergfamilien den 20. september kl. 19 - 21 blænder op for en ny sæson af Videnskab | Lidenskab. Første tema er UNIVERS og byder på samtale mellem astrofysiker og professor ved Niels Bohr Instituttet, Anja C. Andersen, og journalist Nynne Bjerre Christensen om stjernestøv og planetdannelser. Hør også Nynne Bjerre Christensen interviewe billedkunstner Eric Andersen om sin kunstneriske praksis, der byder på afstikkere til det ydre rum. Aftenen afrundes af Glyptotekets ægyptolog Tine Bagh, der vil anlægge et granskende blik på universets skaber Ptah i et af museets ægyptiske mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i den smukke Festsal.

Om Andersen og Andersen

Det er selveste universets genese, der er genstand for Anja C. Andersens forskning. Astronomen og astrofysikeren, som til daglig er professor ved Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Instituttet, har gennem de seneste år forsket i, hvordan stjerner og planeter dannes. Hun er særligt optaget af kosmisk støv, det såkaldte stjernestøv, og ikke mindst dets komplekse rolle i stjerneprocesser.

I mere end 50 år har billedkunstneren Eric Andersen forundret verden med sine kunstneriske manifestationer, som typisk befinder sig i snitfladerne mellem kunst, videnskab og teknologi. Om det er performances, happenings eller egentlige fysiske værker kendetegner Eric Andersens kunst sig ved en art forstørret nysgerrighed over for verden, dens materie og muligheder. Det gælder også verden uden for jordens atmosfære, som i satellitprojektet MARIANNE – An Eiffel Tower in Space, der involverer opsættelsen af tre nye menneskeskabte stjerner i universet.

Om Videnskab | Lidenskab

Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket. Hvert enkelt arrangement byder udover live interviews og nærstudier af udvalgte mesterværker på indslag fra Carlsberg Laboratorium, og der bydes på gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Entré: Arrangementet er gratis, men kræver entrebillet til Glyptoteket. Årskortholdere har gratis entré til arrangementet.

Køb billetter

Hør podcast fra og læs mere om tidligere Videnskab | Lidenskab-arrangementer
Til oversigt