Videnskab|Lidenskab: En aften om MANIPULATION | Carlsbergfondet
Til oversigt

Videnskab|Lidenskab: En aften om MANIPULATION

Til årets sidste Videnskab|Lidenskab-arrangement kan du blive klogere på manipulation med professor i statskundskab Rebecca Adler-Nissen og fotograf Henrik Saxgren i samtale med journalist Mikkel Frey Damgaard i Glyptotekets Festsal.

Carlsbergfamilien byder igen inden for til Videnskab | Lidenskab torsdag d. 14. november til en aften under overskriften MANIPULATION. Rebecca Adler-Nissen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, vil fortælle om sin forskning i falske nyheder og den voksende spredning af dem på de sociale medier. 

Fotograf Henrik Saxgren fortsætter samtalen, når han interviewes om sin praksis, der placerer sig i krydsfeltet mellem dokumentation og kunst, mellem sandhed og iscenesættelse. Afslutningsvis vil Tine Bagh, Museumsinspektør på Glyptoteket, fortælle om oldtidens ekspert i kvindelig manipulation, selveste Dronning Kleopatra, med udgangspunkt i en stele fra hendes tid.

Om Adler-Nissen og Saxgren

Fake news har været på alles læber siden det amerikanske præsidentvalg i 2016. Rebecca Adler-Nissens forskning i international politik og diplomati har i de seneste år været fokuseret på årsagen til og konsekvenserne af spredningen af falske nyheder på digitale medier. 

Som leder af forskningsprojektet ’Digital Disinformation’, som er støttet af Carlsbergfondet, har Adler-Nissen leveret ny viden om den disinformation, der spredes strategisk med henblik på at vildlede, forvirre og præge opinion og politiske dagsordener.

Professor Rebecca Adler-Nissen og fotograf Henrik Saxgren (Foto: Søren Kjeldgaard og Henrik Saxgren)

Henrik Saxgren er oprindeligt uddannet reklamefotograf, men valgte hurtigt herefter at arbejde videre som dokumentarfotograf og fotojournalist og var i perioden 1985-91 fotoredaktør på det legendariske tidsskrift Press. Siden har han stået bag utallige udstillinger og udgivet en lang række bøger, ligesom hans værker er repræsenteret på flere danske kunstmuseer. 

Med sin suveræne visuelle fornemmelse for steder og mennesker har Saxgren gennem årene leveret fotografiske fortællinger fra ind- og udland. Fotografier, der trods deres ligefremme stil, synes at åbne op for dybere indsigter, end hvad hans motiver kaster af sig ved første øjekast. Omkring årtusindskiftet skiftede Saxgrens kunstneriske stil fra sort/hvid-dokumentation til mere arrangerede kompositionser i farver.

Kunst, viden og øl

Videnskab|Lidenskab, som er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek, sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews. Aftenerne byder desuden på guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og med gratis pauseudskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium.

Praktisk info

Ny Carlsberg Glyptotek 
Torsdag den 14. november kl. 18.30-20.30

Almindelig entré til museet. Gratis med Glyptotekets Årskort. 
Bestil billetter her

Bemærk: Der er begrænset antal billetter til arrangementet.

Læs mere om Videnskab | LidenskabTil oversigt