Videnskabsfilmen Almost Human stilles gratis til rådighed for alle i Danmark, Grønland, Færøerne og Island | Carlsbergfondet
Til oversigt

Videnskabsfilmen Almost Human stilles gratis til rådighed for alle i Danmark, Grønland, Færøerne og Island

Carlsbergfondet giver nu alle i Danmark mulighed for helt gratis at se den kunstneriske videnskabsfilm Almost Human, som blev skabt i 2019 af filminstruktør Jeppe Rønde med støtte fra Carlsbergfondet. Filmen fortæller gennem ti topforskeres blik om de udfordringer, mennesket står over for i en hastigt foranderlig verden.

Coronaepidemien har bragt videnskaben på alles læber og ind på alle regeringskontorer. Forskningens vigtighed og relevans har måske aldrig været større, end den er lige nu som følge af corona-krisen. Carlsbergfondet stiller derfor nu filmen Almost Human gratis til rådighed for alle borgere i Danmark, Grønland, Færøerne og Island for at fremme refleksionen over videnskabens rolle og betydning.

Almost Human er et selvstændigt kunstnerisk værk skabt af instruktør Jeppe Rønde, der visuelt essayistisk bygger bro mellem kunst og videnskab i sin behandling af tematikker og problemstillinger som kunstig intelligens og robotteknologi, klimaudfordringer, universets tilblivelse i ”big bang”, misinformation mm.

Fri fortolkning af nutidens og fremtidens udfordringer

I filmen, der havde premiere på sidste års CPH:DOX og siden har været vist på adskillige filmfestivaler rundt om i verden, medvirker ti fremragende forskere, som Carlsbergfondet stillede til rådighed for instruktøren, der har haft helt frie hænder til skabelsen af værket. Den britiske skuespiller og instruktør Stephen Fry har lagt sin ikoniske stemme til filmen.

”Med corona-krisen er det blevet klart, hvor vigtig en rolle, videnskaben spiller for os som mennesker og samfundet som helhed. Videnskaben har for alvor vist sig at være helt afgørende for både vores velstand og vores evne til at håndtere alvorlige situationer, når kriser rammer. Carlsbergfondet har som formål at styrke videnskaben og øge den kritiske stillingtagen baseret på videnskabelige fakta. Derfor synes vi, at tiden er til at give alle i Danmark, Grønland, Færøerne og Island mulighed for gratis at se filmen Almost Human, der er Jeppe Røndes frie fortolkning af nutidens og fremtidens udfordringer i vores hastigt foranderlige verden”, siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.

Om Carlsbergfondet

Carlsbergfondet er et af verdens ældste erhvervsdrivende fonde. Fondet har to hovedformål; dels gennem en bestemmende aktiepost at sikre værdiskabelsen i bryggeriet Carlsberg A/S, og dels at uddele dividenden fra Carlsbergfondets aktier i Carlsberg A/S til excellent dansk grundforskning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora.

Det er Carlsbergfondets vision at brygge viden for en oplyst fremtid. I 2019 uddelte Carlsbergfondet 467 millioner kroner til grundforskning, og i marts 2020 uddelte Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet ekstraordinært bevillinger på 95 millioner kr. til forskere, kunstmuseer og civilsamfund i lyset af COVID-19-pandemien.

Dyk ned i videoserien Stay Curious med jordnære forklaringer på kompleks forskning og se portrætter af og talks med Carlsbergfondets topforskereTil oversigt