Formanden for Ny Carlsbergfondets bestyrelse trækker sig | Carlsbergfondet
Til oversigt

Formanden for Ny Carlsbergfondets bestyrelse trækker sig

Ny Carlsbergfondet har til huse i den gamle bryggergård i Brolæggerstræde 5, hvor både J.C. Jacobsen og hans søn Carl blev født.

Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet meddeler: Karsten Ohrt, bestyrelsesformand i Ny Carlsbergfondet, har efter længere tids alvorlig sygdom besluttet at trække sig fra sin post fra dags dato.

Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, udtaler i den forbindelse:
"På vegne af bestyrelserne i både Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet beklager jeg dybt, at det har været nødvendigt for Karsten at træffe dette valg, men vi har forståelse for hans beslutning og håber, at behandlinger over tid vil kunne helbrede ham.”

Karsten Ohrt udtaler:
”Jeg har af flere omgange haft den store glæde at være medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse, siden 2014 som formand. Det har været et meget stort privilegium at stå i spidsen for en af Danmarks mest indflydelsesrige fonde, og jeg er stolt over de mange værker og kunstprojekter, som vi gennem tiden har støttet.”

Professor Morten Kyndrup, der som medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse har varetaget Karsten Ohrts opgaver under hans sygdomsperiode, fortsætter med disse, indtil en ny formand er udpeget.

Yderligere oplysninger hos bestyrelsesformand Flemming Besenbacher.

Kontakt: Pressechef i Carlsbergfondet Jane Benarroch, jb@carlsbergfoundation.dk, 3164 0010

Om Ny Carlsbergfondet

Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902 af Carl Jacobsen og finansieres af indtægterne fra hans andel i Carlsberg-bryggerierne. Ny Carlsbergfondets formål er at støtte Ny Carlsberg Glyptotek og andre danske kunstmuseer, at fremme studiet af kunst og kunstvidenskab og i det hele taget at udvikle og tilfredsstille sansen for og trangen til kunst i Danmark.

Det er Carlsbergfondets bestyrelse, der udpeger medlemmer til Ny Carlsbergfondets bestyrelse.

Om Carlsbergfondet

Carlsbergfondet er en erhvervsdrivende fond, der støtter grundvidenskabelig forskning inden for naturvidenskab, humanistisk videnskab og samfundsvidenskab. Forskningen udføres af danske forskere samt udenlandske forskere med tilknytning til danske forskningsmiljøer. Midlerne til uddelingerne kommer primært fra overskuddet i bryggeriet Carlsberg A/S, hvori Carlsbergfondet har den bestemmende aktiepost. Carlsbergfondet blev stiftet af brygger J.C. Jacobsen i 1876. I 2018 uddelte Carlsbergfondet 281 mio. kr. til grundforskning.

Til oversigt