Nye Stay Curious-videoer: Bliv klogere på tre minutter | Carlsbergfondet
Til oversigt

Nye Stay Curious-videoer: Bliv klogere på tre minutter

Carlsbergfondets videoserie ’Stay Curious’ udvides med en række nye videoer med højt anerkendte forskere, der gør kompleks forskning forståelig på tre minutter. Serien indeholder desuden et portræt af og en talk med hver af forskerne, der alle er støttet af Carlsbergfondet.

Hvad sker der under vandoverfladen, når klimaændringer tager fart? Hvordan og med hvilke konsekvenser udfolder udenrigspolitikken sig på sociale medier? Hvilke etiske overvejelser bør indgå i arbejdet med at udvikle personlig medicin og skræddersyet behandling til det enkelte individ?

I Carlsbergfondets videoserie ’Stay Curious’ kan du nu blive klogere på yderligere syv videnskabelige emner, som førende forskere i Danmark arbejder indgående med. I videoerne introducerer forskerne kort og ”to the point” deres et forskningsemne i en form, der henvender sig til alle med interesse for verden og den videnskabelige udforskning heraf. Desuden kan du se et portræt af og en længere talk med alle forskerne.

”Carlsbergfondet ønsker at fremme nysgerrigheden og den almene dannelse i samfundet. Det kan vi blandt andet bidrage til ved at stille solid, videnskabelig viden til rådighed for alle og især unge mennesker, så de bliver bedre klædt på til at bekæmpe den misinformation, der desværre ofte præger vores informationssamfund. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan lancere syv nye forskere i Stay Curious-videoserien, der rækker ud til unge i et format, som de allerede kender fra deres færden på digitale platforme,” siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher.

’Stay Curious’-serien indeholder nye videoer med følgende forskere:

Se alle 42 Stay Curious videoer

Særligt for unge

’Stay Curious’-videoformatet er udviklet og produceret med det formål at udbrede kendskabet til og interessen for forskning blandt ikke mindst unge. En stadig mere fragmenteret medievirkelighed øger nemlig behovet for nye formidlingsformer, der med visuelle effekter og en let forståelig sproglig stil appellerer til unge, der allerede henter meget af deres information på eksempelvis YouTube.

Om Stay Curious-serien

Stay Curious-serien blev lanceret i forlængelse af og som supplement til filmen Almost Human instrueret af Jeppe Rønde, der havde premiere i marts 2019. Carlsbergfondet har støttet Almost Human, der er en essayistisk og visuelt fabulerende film om videnskaben og verdens tilstand. I filmen medvirker flere af de forskere, der optræder i ’Stay Curious’-videoserien.

Læs mere om Almost HumanTil oversigt