Tag din daglige dosis videnskab med på sommerferie | Carlsbergfondet
Til oversigt

Tag din daglige dosis videnskab med på sommerferie

Skal du vandre gennem landskab, slænge dig på en sandstrand eller på pulserende storbysferie? Så tag Carlsbergfondets videnskabs-podcasts med og lad den ekstra tid komme dig til gode i videnskabens navn.

Fik du eksempelvis hørt Guy Standing og Karen Seto debattere henholdsvis om borgerløn, og om hvordan byernes vækst vil udfordre klimaet i samtalerækken ’Det vi ved – det vi kan’? Og fik du hørt alle Lone Franks samtaler med danske professorer i Radio24syvs ’24 Spørgsmål til Professoren’?

Samfundsdebat med fokus på videnskabelige nybrud

Under overskriften ’Det vi ved – det vi kan’  har Carlsbergfondet hen over foråret sammen med Politiken og Københavns Universitet præsenteret nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat.

Hør blandet andet podcast med urbaniseringsekspert og professor ved Yale University Karen Seto, der fortæller, hvilke konsekvenser verdens eksplosive befolkningsvækst vil få for klimaet, vores fødevaresystemer og fremtidige muligheder for bæredygtighed.

Hent 'Det vi ved – det vi kan' podcast

På rundvisning i oplysningstiden og et splintret billede af bronzealderen

Videnskabsjournalist Lone Franks samtaler med forskellige professorer i ’24 Spørgsmål til Professoren’ har også bragt interessante og vedkommende perspektiver med sig. I programmet og podcasten, der er produceret i samarbejde mellem Radio24syv og Carlsbergfondet, har Lone Frank hver uge inviteret en forsker til videnskabelig samtale.

En af dem var historiker Ulrik Langen under overskriften ’Oplysning – dengang, nu og altid?’. Hør eller genhør Ulrik Langen fortælle, hvordan oplysningstiden i virkeligheden var fuld af indre modsætninger, som nutiden kan lære af. Få en rundvisning i 1700-tallet, hvor Struensee eksempelvis ikke kun var helten bag den første lov om trykkefrihed, men også en diktator.

Du kan også høre eller genhøre geolog Karin Frei fortælle om, hvordan strontium-målinger af tænder, negle og hår efterhånden har splintret vores billede af bronzealderen med afsløringerne af Egtvedpigen og Skydstrupkvindens afstamning.

Hent alle ’24 Spørgsmål til Professoren’- podcasts fra 2018

Bloom 2018

Var du forhindret i at deltage i Bloom-festivalen den sidste weekend i maj, er her en ny chance. Bloom er en gratis festival i det grønne Søndermarken, der hylder naturen, kulturen og videnskaben. I en nypodcast kan du (gen)opleve et udpluk af de danske og udenlandske forskere, filosoffer og kunstnere, der deltog i Bloom 2018. Vært er Dorte Dalgaard. Festivalen er støttet og udviklet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet.

Hent Bloom podcast

Videnskab og kunst mødes om RO og LØGN

Gå heller ikke glip af Carlsbergfamiliens aftenarrangementer på Glyptoteket med Videnskab|Lidenskab, der hver gang tager afsæt i et bestemt tema i kombinationen mellem internationalt anerkendte videnskabsfolk og landets førende kunstnere.

Hør arrangementet fra januar med LØGN som omdrejningspunkt, hvor professor Vincent F. Hendricks i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen taler om misinformation i politik og medier, hvorefter billedkunstner Jens Haaning interviewes om sin kunst, der kritisk kredser om politiske og sociale samfundsmekanismer.

Eller lyt til marts’ arrangement med RO som bærende tema, hvor professor Mette Birkedal Bruun og billedkunstner Erik Steffens var aftenens gæster. Her var emner som isolation og afsondrethed fra verden kontra en hyperaktiv væren-i-verden omdrejningspunktet i interviews modereret af journalist Mikkel Frey Damgaard.

Hent Videnskab|Lidenskab podcasts
Til oversigt