Stay Curious-videoserie | Carlsbergfondet
Danskerne holder fast i sundhedsrådene - update med Michael Bang Petersen
Forskningsemne COVID-19

STAY CURIOUS: Hvad betyder det for befolkningens adfærd under coronakrisen, når myndighederne melder nye retningslinjer ud? Professor Michael Bang Petersen måler løbende befolkningens adfærd. Seneste data viser, at folk i vid udstrækning holder fast i de sundhedsråd, som blev meldt ud ved nedlukningen. Ikke fordi de er bange, men pga. deres selvfølelse. Således fortæller coronakrisen en god historie om myndigheders evne til at få befolkningen til at efterleve retningslinjer, fordi det giver mening for dem.

Befolkningsdata forudsiger smittekurven – Forsknings-update med Michael Bang Petersen
Forskningsemne COVID-19

STAY CURIOUS: Data viser, at der er grund til bekymring, for danskerne er begyndt at slække på retningslinjerne. For at bidrage til at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for myndighderne ift. genåbning af Danmark iværksætter han derfor nu et ”early warning system”, der skal levere daglige data direkte ind i myndigheders maskinrum på dag-til-dag basis.

Danskerne i corona-krisetid - Forsknings-update med Michael Bang Petersen
Forskningsemne COVID-19

STAY CURIOUS: Genåbningen af skolerne og institutionerne er på mange måder blevet modtaget negativt i den danske befolkning. Det hænger sammen med, at danskerne nu oplever, at myndighederne ikke er helt enige om vejen ud af corona-krisen.

Hvordan agerer danskerne i corona-krisetid?
Forskningsemne COVID-19

STAY CURIOUS: Professor Michael Bang Petersen forsker i social adfærd under corona-krisen, hvor Danmark på mange måder er omdannet til et antropologiske laboratorium, der kan studeres i ”real time”.