Birgitte Skadhauge
Portræt

STAY CURIOUS: Birgitte Skadhauges opvækst på en gård vækkede en tidlig interesse for afgrøders natur fra frø til plante. Hendes ønske er at udvikle bedre og mere bæredygtige afgrøder. Nysgerrigheden for at lære byg at kende ned til mindste detalje og forstå dets genetik er det, der motiverer hver dag.

Johanna Seibt
Portræt

STAY CURIOUS: For at blive filosof, skal man være filosof. Det kræver, at man kan tænke filosofisk. Professor Johanna Seibt udforsker måder at tænke på og forsøger at udvide forståelsen af at være menneske.

Mette Nordahl Svendsen
Portræt

STAY CURIOUS: Mette Nordahl Svendsen valgte antropologien af interesse for andre verdener. Med en mor, der var præst, var samtalen om de store eksistentielle spørgsmål en del af hverdagen. Hun synes forskningen er bedst, når den udforsker, eksperimenterer og sker i et kreativt samarbejde og ud af nysgerrighed.

Mikael Rask Madsen
Portræt

STAY CURIOUS: Mikael Rask Madsens globale udsyn stammer fra rejser og oplevelser i barndommen. Mennesker og indtryk fra hele verden har præget hans forståelse og måde at se verden på. Som forsker kommer han helt ind i maskinrummet i internationale organer, og spændingen ved at udforske nye ting er fortsat intakt.

Rebecca Adler-Nissen
Portræt

STAY CURIOUS: Rebecca Adler-Nissens barndom i udlandet med forældre, der arbejdede med folk fra hele verden, skabte en interesse for andre lande og kulturer. Hun ønsker at forstå diplomatiet i det 21. århundrede og give sin egen nysgerrighed og lyst til at tage chancer videre til sine studerende.

Rubina Raja
Portræt

STAY CURIOUS: For Rubina Raja er det centralt for det at være menneske, at forstå, hvad der kom før os selv. I gymnasiet fandt hun interesse for detektivarbejdet, der ligger i antikke kilder. Nysgerrighed og grundighed driver hendes arbejde i alt fra en mio. potteskår i Jordan til at forstå de store sammenhænge.

Thomas Kiørboe
Portræt

STAY CURIOUS: Organismerne, Thomas Kiørboe undersøger, er blevet mindre og mindre. Han blev fascineret af skønheden ved plankton, og har erfaret, at det handler om at stille de rigtige spørgsmål - og blive i stand til at besvare dem.

Andreas Roepstorff
Portræt

STAY CURIOUS: En intellektuel nomade med én fod plantet i naturvidenskaberne og én i humaniora og samfundsvidenskaberne. I stedet for at tænke ind i fremtiden bør vi flytte os selv ind i fremtiden. Andreas Roepstorff vil skabe et rum, hvor vi kan lære, hvad der får os til at interagere med hinanden.

Jeffrey Hangst
Portræt

STAY CURIOUS: Som barn fik Jeffrey Hangst at vide, at hvis han ikke kom på universitetet og studerede flittigt, ville han ende på stålfabrikken i fødebyen i Pennsylvania. Han endte på en fabrik - sammen med en række af verdens skarpeste forskerhjerner på antistof-fabrikken ved CERN.

Jacob Sherson
Portræt

STAY CURIOUS: For Jacob Sherson er fysik vejen til at grundlæggende at forstå, hvordan verden hænger sammen. Det har han dedikeret sit liv til. Idéerne står aldrig stille i hans hoved - i håbet om, at hans forskning kan nå ud i verden og skabe forandringer.

Jens-Christian Svenning
Portræt

STAY CURIOUS: Da Jens-Christian Svenning så et billede af sin far i troperne i et videnskabsmagasin, var han solgt. Han brænder for at forstå naturen, dens biodiversitet og arternes sameksistens. Med viden følger ansvar, og det føler han i den grad for arbejdet med at forstå, hvordan vi kan genoprette dyrebestande i både Danmark og resten af verden.

Johan Fynbo
Portræt

STAY CURIOUS: Opvokset på landet havde Johan Fynbo fra barnsben mulighed for at kigge op i nattehimlens endeløse stjernehav. Det skulle blive hans levevej. Gode undervisere viste ham vejen ind i astronomiens verden, og fascinationen for fænomener tusindvis af kilometer ude i universet er holdt ved siden.