Historiske tidslinjer

Dyk ned i Carlsbergfondets historiske tidslinjer og bliv klogere på alt fra milepæle i Carlsberg Laboratoriums historie til hvornår J.C. Jacobsen første gang smagte bajersk øl. Se også hvilket år sønnen Carl Jacobsen oprettede sit eget bryggeri på Valby Bakke og find nedslag i Carls omfattende betydning for dansk kunst og kultur.


Brygger J.C. Jacobsen (1811-1887)

Han startede som brygger i en kælder i Brolæggerstræde under meget simple forhold og endte som en rig og holden mand og som grundlægger af det, der i dag er verdens tredjestørste bryggeri.

Se tidslinje for Brygger J.C. Jacobsen

Brygger Carl Jacobsen (1842 - 1914)

Carl Jacobsen var som eneste søn af brygger J.C. Jacobsen født og opvokset i en ambitiøs familie, som afgørende har sat præg på Danmark. Ikke bare mens Carl Jacobsen levede og gav offentligheden adgang til sin imponerende kunstsamling, men i kraft af stiftelsen af Ny Carlsbergfondet er hans engagement og passion for kunst levende – både nu og i fremtiden.

Se tidslinje for Brygger Carl Jacobsen


Carlsbergfamilien (1811 - Nu)

Fra Jacob Christian Jacobsen bliver født i 1811 og Carlsberg Bryggeriets grundlæggelse til oprettelsen af Carlsbergfondet og Carlsberg Laboratoriums mange banebrydende forskningsresultater.

Se tidslinje for Carlsbergfamilien

Læs mere om familien på carlsbergfamilien.dk