Formidling og publicering | Carlsbergfondet

Retningslinjer for formidling og publicering

Formidling af din forskning

Carlsbergfondet ønsker at udbrede kendskabet til forskning og videnskab i samfundet. Bevillingshavere bedes derfor kontakte Carlsbergfondets kommunikationsenhed i god tid før publicering af bøger, videnskabelige artikler etc., der præsenterer nye forskningsresultater med relevans for offentligheden. Relevant information såsom abstrakt, artikel, monografi etc. sendes til 
carlsbergfondet@carlsbergfoundation.dk

Kreditering

I forbindelse med interviews om din forskning og ved kontakt med journalister og medier er du pligtig til at oplyse, at din forskning er støttet af Carlsbergfondet. Det skal desuden tydeligt fremgå i peer-reviewed publikationer, konference-proceedings, monografier og evt. anden formidlingsaktivitet at din forskning er støttet af fondet.

Ved omtale af Carlsbergfondet skal du være opmærksom på:

  • Fondets stavemåde er: Carlsbergfondet – ikke Carlsbergfonden
  • Stavemåde på engelsk er: Carlsberg Foundation
  • Fondet støtter eller uddeler. Fondet sponsorerer eller donerer ikke

Carlsbergfondets logo

Carlsbergfondets logo skal bruges i forbindelse med præsentationer af din forskning og ved videnskabelig publicering hvis muligt.

Download dansk og engelsk version af Carlsbergfondets logopakke

Logo kan downloades til hhv. mørk eller lys baggrund.

Pantone-koden for den grønne farve: 5535

Ved præsentationer af fondet kan følgende standardtekst benyttes:

Carlsbergfondet er en erhvervsdrivende fond, der støtter grundvidenskabelig forskning inden for naturvidenskab, humanistisk videnskab og samfundsvidenskab. Forskningen udføres af danske forskere samt udenlandske forskere med tilknytning til dansk forskningsmiljø.

Midlerne til uddelingerne kommer primært fra overskuddet i bryggeriet Carlsberg A/S, hvori Carlsbergfondet har den bestemmende aktiepost. Carlsbergfondet blev stiftet af brygger J.C. Jacobsen i 1876.