Besøg Carlsbergfondets domicil på kulturnatten

Publiceret:

28.09.2023

Kontaktperson:

Carlsbergfondet

I forbindelse med Kulturnatten i København den 13. oktober 2023 inviterer vi sammen med Videnskabernes Selskab inden for i Carlsbergfondets historiske domicil på H.C. Andersens Boulevard 35. Oplev bl.a. P.S. Krøyers største portræt på bestilling nogensinde og deltag i dysten ”Spørg Videnskabernes Selskab”. Tilmelding er nødvendig og kan ske fra den 4. oktober kl. 12. Kulturpas er påkrævet.

Carlsbergfondet og Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab har siden 1899 haft fælles adresse i et palæ på H.C. Andersens Boulevard 35, der er opført og ejet af Carlsbergfondet. På Kulturnatten lukker vi sammen op for posen med fortællinger fra et af Danmarks knudepunkter i både dansk og international videnskab gennem flere århundreder.

Bliv klogere på den historiske forbindelse mellem Carlsbergfondet og Videnskabernes Selskab og få mere viden om husets arkitektur og historie, når medlem af selskabet Marita Akhøj Nielsen og arkitekt i fondet Gert Jørgensen øser af deres ekspertviden om alt fra gamle skatkister til P.S. Krøyers store portræt "Et møde i Videnskabernes Selskab", der pryder endevæggen i Gl. Mødesal.

Maleriet "Et Møde i Videnskabernes Selskab" (1897) hænger i Videnskabernes Selskabs mødesal på 1. sal.

Deltag i dysten ’Spørg Videnskabernes Selskab’

Der bliver også mulighed for at få stillet sin videnskabelige nysgerrighed og spørgelyst i dysten "Spørg Videnskabernes Selskab”, hvor Huxi Bach og publikum udfordrer et panel af forskere fra selskabet. . Panelet vil bestå af bakterieforsker Lone Gram, zoolog Mads F. Bertelsen, erindringsforsker Dorthe Berntsen og forsker i optisk internetteknologi Leif Katsuo Oxenløwe.

Vær med til at sætte forskernes paratviden på prøve og stil dit eget videnskabelige spørgsmål i forbindelse med tilmelding til arrangementet.

Tilmeldingen åbner den 4. oktober kl. 12. Der er et begrænset antal pladser, og der kan tilmeldes max. tre personer per tilmelding.

Kulturpas er påkrævet for at deltage i arrangementet.

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.