Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, herunder Tuborgfondet, donerer 75 mio. kr. til den humanitære indsats i Ukraine

Foto: Aris Messinis AFP/Ritzau Scanpix

Publiceret:

03.03.2022

Som konsekvens af den forfærdelige situation i Ukraine har Carlsberg A/S og Carlsbergfondet, herunder Tuborgfondet, ekstraordinært besluttet at donere 75 millioner kroner til humanitære indsatser målrettet ofrene.

Opdatering 17.03.2022: Info om beløb og modtagereorganisationer se boks nedenfor.

De 75 millioner kroner gives gennem anerkendte, internationale nødhjælpsorganisationers danske afdelinger, herunder Dansk Røde Kors, og har til formål at understøtte organisationernes indsats over for ofrene. Midlerne målrettes både mennesker på flugt samt mennesker, der fortsat opholder sig i Ukraine.

Mens Carlsbergfondet og Tuborgfondet giver 50 millioner kroner, bidrager Carlsberg A/S med 25 millioner kroner til den samlede donation.

Med donationen ønsker Carlsbergfamilien at tage et medansvar for den store humanitære indsats, der allerede nu og i den kommende tid vil være behov for.

”Situationen i Ukraine er aldeles forfærdelig og udvikler sig mere og mere kritisk, som tiden går. I denne helt ekstraordinære situation har vi besluttet at yde et akut bidrag til den humanitære indsats målrettet de mange mennesker, som er ramt,” udtaler Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde, professor Majken Schultz.

Modtager Tuborgfondet / Carlsbergfondet Carlsberg A/S
Dansk Røde Kors 25 mio. kr.  10 mio. kr. 
UNHCR 10 mio. kr. 5 mio. kr. 
Dansk Flygtningehjælp 10 mio. kr.  5 mio. kr. 
Plan Børnefonden 4 mio. kr.  -
Human Rights Watch 1 mio. kr.  -
Lokale NGO’er - 5 mio. kr. 
TOTAL 50 mio. kr.  25 mio. kr. 

Fordeling af donationen på modtagere.

Om Carlsbergfondet og Tuborgfondet

Carlsbergfondet er en af verdens ældste erhvervsdrivende fonde. Fondet har til formål dels at uddele dividenden fra Carlsbergfondets aktier i Carlsberg A/S til excellent dansk grundforskning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora; dels gennem en bestemmende aktiepost at sikre værdiskabelsen i bryggeriet Carlsberg A/S.

Tuborgfondet er en afdeling under Carlsbergfondet, der har til formål at virke for samfundsgavnlige formål særligt til støtte for dansk erhvervsliv. Tuborgfondet får sine midler fra Carlsbergfondet, og uddelingsmidlerne kommer fra aktieafkastet fra Carlsberg A/S.

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.