Ny direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Publiceret:

06.09.2022

Bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museum har udnævnt Ulla Tofte som ny direktør. Ulla Tofte, der kommer fra en stilling som direktør for M/S Museet for Søfart, tiltræder direktørstillingen senere på året.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg får ny direktør. Ulla Tofte, nuværende direktør for M/S Museet for Søfart i Helsingør, skal stå i spidsen for videreførelse og -udvikling af den kulturarv, som Det Nationalhistoriske Museum udfolder og formidler på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Med ansættelsen af Ulla Tofte får museet en visionær og erfaren direktør med et stærkt fagligt fundament inden for 16-, 17- og 1800-talshistorie, kunst og bygningskultur. Derudover har Ulla Tofte stor erfaring med museums- og organisationsudvikling og er et velkendt ansigt på den danske kulturscene. Ulla Tofte overtager direktørstillingen efter Mette Skougaard, der gik på pension i foråret 2022.

Ulla Tofte glæder sig til at udbrede kendskabet til samlingen på Frederiksborg sammen med museets medarbejdere:

”Jeg har altid været optaget af at få historie, kunst og arkitektur ud til mange flere mennesker. Det Nationalhistoriske Museum skal være et naturligt førstevalg for alle, der er optaget af, hvem vi er, hvad vi er rundet af, og hvordan vi som individer og som land udvikler os i samspil med resten af verden”, udtaler Ulla Tofte og fortsætter:

”Sammen med medarbejderne glæder jeg mig til at udfolde museets fantastiske samlinger i udstillinger og forsknings- og formidlingsprojekter, hvor vi også giver plads til nye stemmer og perspektiver. Det Nationalhistoriske Museum skal være ramme om refleksion over egen identitet – et historisk bagtæppe, som ethvert moderne menneske kan definere sig selv i forhold til”, slutter hun.

Formand for bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museum, kabinetssekretær Henning Fode, byder Ulla Tofte velkommen på Frederiksborg:

”Det Nationalhistoriske Museum har igennem de seneste mange år undergået en rivende udvikling. Museet er en perle i den danske museumsverden og det centrale sted for forskning og formidling af de seneste 500 års Danmarkshistorie. Det forpligter at skulle følge op på og videreudvikle museets placering i danskernes bevidsthed. Ulla Tofte har igennem sin hidtidige karriere demonstreret fremragende evner på disse områder, og det er med stor tilfredshed, at jeg kan byde Ulla Tofte hjerteligt velkommen som den person, der skal stå i spidsen for at videreføre Det Nationalhistoriske Museum.”

Om Ulla Tofte

Ulla Tofte (f. 1. oktober 1968) har siden 2015 været direktør for M/S Museet for Søfart. Fra 2010-2015 var hun direktør i den erhvervsdrivende fond Golden Days og fra 2003-2008 Festivalchef ligeledes i Golden Days. Derudover har Ulla Tofte været undervisningsassistent på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og arbejdet som projektleder for kulturfremstød under Kulturministeriet. I 2019 blev hun nomineret til ’Årets Leder’ af Lederne.

Ulla Tofte bestrider en lang række tillidshverv bl.a. formand for Turisme- og oplevelsesudvalget i Dansk Erhverv og bestyrelsesmedlem samme sted samt bestyrelsesmedlem i Dansk Arkitekturcenter og næstformand i VisitDenmark. Ulla Tofte anmelder desuden historiske fagbøger for Politiken.

Uddannet cand.mag. i historie og fransk fra Københavns Universitet.

Ulla Tofte, ny direktør på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Ulla Tofte har siden 2015 været direktør for M/S Museet for Søfart.

Om Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Det Nationalhistoriske Museum fortæller mere end 500 års danmarkshistorie gennem portrætter, historiemalerier og kunsthåndværk. Museet er Danmarks nationale portrætgalleri og sætter ansigter på personer, der har formet landets historie. Med løbende særudstillinger sætter museet derudover aktuelle perspektiver på Danmarkshistorien og portrætgenren. Museet har til huse på Frederiksborg Slot, der med imponerende pragtrum og rigt udsmykkede stuer udgør en enestående ramme om den historiske fortælling. Museet blev oprettet i 1878 på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

Om Carlsbergfondet

Carlsbergfondet er en af Danmarks ældste erhvervsdrivende fonde stiftet af brygger J.C. Jacobsen i 1876. Fondet har som hovedformål at støtte grundvidenskabelig forskning inden for naturvidenskab, humanistisk videnskab og samfundsvidenskab. Midlerne til uddelingerne kommer primært fra overskuddet i bryggeriet Carlsberg A/S, hvori Carlsbergfondet har den bestemmende aktiepost.

Kontakt og yderligere information:

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg: Kommunikationsansvarlig Sara Juel Andersen.
Mail: sja@dnm.dk 

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.